От Българската федерация по баскетбол публикуваха официална позиция по случая с Константин Папазов.

От името на президента Георги Глушков, БФ Баскетбол категорично се разграничи и остро осъди действията на настоящия президент на БК Левски, които станаха публично достояние в подкаста "При Тото".

Ето какво публикуваха от федерацията на официалния си сайт:

"Българска федерация баскетбол категорично се разграничава и остро осъжда действията на г-н Константин Папазов, настоящ президент на БК Левски 2014, които станаха публично достояние в подкаста "При Тото".

В интервюто, излъчено в Youtube-канал през март тази година, действията, на които е подложил момиче според собствения му разказ, са в пълно противоречие с морала и обществената роля на БФБ.

Всяка форма на агресия - психическа, физическа, е крайно неприемлива и уронваща престижа на организацията, несъвместима с разбиранията ни за цивилизовани човешки отношения, основаващи се на взаимно уважение и толерантност.

В лично качество съм убеден, че широкото общественото порицание, на което е подложен г-н Папазов през последните дни за действията си преди 28 години, е явен знак, че българското общество не може и няма да търпи подобни прояви повече, въпреки изтеклата му давност.

Георги Глушков,

Президент на Българската федерация баскетбол"

Тити Папазов уверява: Всички бразилци ще преподпишат с Левски

Тити Папазов уверява: Всички бразилци ще преподпишат с Левски

"Ники Костов е много силен характер"