Баскетболният Мач на Звездите ще се проведе на 22 март, съобщиха организаторите на надпреварата. Пазарджик ще приеме шоуто през тази година, като 17-то му издание се организира от БФ Баскетбол в партньорство с Община Пазарджик, ЕС Медиа АД, Списание СПРИНТ и BGbasket.com.

Събитието бе представено в Гранд Хотел "Хебър" от кмета на града-домакинТодор Попов, президента на БФ Баскетбол и Ренета Камберова - председател на "Пазарджик спортува".

"За нас е привилегия да съобщим датата. След кратко, но ефективно обсъждане се спряхме на първа пролет - 22 март. Благодарим на Българската федерация по баскетбол, че ни се гласува доверие. Искаме да направим този мач, както се прави навсякъде по света - празник, на който баскетболистите да се почувстват добре и шоуто да зарадва всички. Заради успехите на волейболния ни отбор, понякога баскетболът тук остава назад, но искаме да покажем, че сме съпричастни и към този спорт. Всички знаем, че тази зала е била домакин на една легендарна победа на националния ни отбор над Югославия от 1988 година, така че имаме традиции и в баскетбола. Очакваме ви на 22-ри март," заяви кметът Тодор Попов.

Росен Барчовски с повиквателна към 16 баскетболисти за евроквалификациите с Гърция и Латвия

Росен Барчовски с повиквателна към 16 баскетболисти за евроквалификациите с Гърция и Латвия

Не е ясно дали Везенков ще бъде пуснат от Олимпиакос да играе за България

Георги Глушков допълни: "Българска федерация баскетбол се радва, че за поредна година ще има възможност посредством Мача на звездите да популяризира нашия спорт в още един град в страната. Благодаря на Община Пазарджик, кмета Тодор Попов и всеотдайната Ренета Камберова, че направиха това възможно. Нямахме никакви колебания в това да организираме Мача именно тук, защото условията са отлични, а в последните седмици работата заедно ни убеди, че можем да създадем наистина хубаво събитие. Знам, че залата в Пазарджик често е пълна, и се надявам и на 22 март да бъде така. Тази година връщаме формата Българи срещу Чужденци и смятаме, че ще се получи шоуто, което очакваме. Вярваме, че с домакинството тук, ще дадем нов старт на баскетбола в Пазарджик, който има добър отбор в Аматьорската лига.Като част от събитието ще видите и националния ни отбор за юноши до 17 години, който това лято ще участва на историческо световно първенство. Домакин е София, а за първи път от много години наш национален тим ще играе на такъв голям форум. За нас е чест оттук - Пазарджик, да бъде и отправната точка за тези млади таланти."

Входът за зрители през целия ден ще е свободен. "Така е на всички спортни събития в Пазарджик," разкриха кметът и Ренета Камберова. Амбициите на Община Пазарджик са да обхване 55% от населението да спортува в следващите години. Ще има и поне още една нова зала в града, след което ще може да се мисли и за развитие на професионален баскетболен отбор.

"Това е първото толкова голямо събитие от инициативата Пазарджик - Европейски град на спорта," продължи Камберова. "Подготвили сме доста неща, целият ни екип работи ентусиазирано за всяко събитие. Ще дадем най-доброто от себе си, да се получи както трябва за всички. Една от големите изненади за феновете ще бъде игра с публиката, където няколко щастливи участници ще могат да играят с изстрел от центъра за награда от 1000 лева."

Баскетболната федерация предприе безпрецедентна реформа в управлението си

Баскетболната федерация предприе безпрецедентна реформа в управлението си

БФБ планира да проведе пресконференция до края на настоящия месец

Освен същинското събитие - Мачът на Звездите на НБЛ - ще има още две срещи.Вече традиционно Българската баскетболна лига за аматьори (ББЛ) организира свой звезден мач - Североизток срещу Югозапад, с който ще започне баскетболният 22-и март.

Феновете на играта в Пазарджик ще видят и националния отбор за юноши U17, който това лято ще участва на Световното първенство в София. България U17 ще играе срещу сборен отбор от ББЛ във втория мач от програмата.

Община Пазарджик е предвидила страхотни игри и изненади за публиката, на които ще бъде отделено специално време преди началото на същинския Мач на Звездите.

Неговото начало ще бъде дадено в 17.00 часа. Форматът през 2020 ще бъде Българи срещу Чужденци, а както винаги черешката на тортата ще са конкурси за Забивки, Тройки и Умения.

Гласуването за това кой ще играе в Мача на Звездите продължава до 2 март наhttp://allstar.basketball.bg/,като потребителите имат възможност всеки ден по веднъж да дават своя вот.

Стартира гласуването за Мача на звездите

Стартира гласуването за Мача на звездите

През тази година връщаме формата Българи срещу Чужденци