Центърът на Филаделфия 76ърс Джоел Ембийд има счупване на дясната орбитална кост и леко сътресение и ще отсъства от игра за неопределен период от време, съобщиха американските медии.

Ембийд, който е един от основните претенденти за наградата за "Най-полезен играч" на редовния сезон в Националната баскетболна асоциация (НБА), получи контузията около 4 минути преди края на шестия мач от плейофната серия между Филаделфия и Торонто Раптърс. В този момент Сиксърс водеха с 29 точки в резултата, а в яда си крилото на домакините от Торонто и сънародник на Ембийд - Паскал Сиакам заби лакът в лицето му.

След мача камерунският център на Филаделфия каза, че Сиакам най-вероятно е счупил лицето му, но това няма да го спре да играе в предстоящата полуфинална серия с Маями, която започва в понеделник.

Заради сътресението обаче Ембийд ще трябва да пропусне поне първия мач, уточниха от щаба на Сиксърс. Така 28-годишният център ще се надява да може да играе с предпазна маска във втория двубой, който е в сряда.

"Гризлитата" са полуфиналист на Запад

"Гризлитата" са полуфиналист на Запад

Преодоляха първия кръг на плейофите в НБА