Отборът на Сакраменто Кингс започна тежката си серия от последователни гостувания със знаменита победа над Голдън Стейт Уориърс в калифорнийския сблъсък в "Чейз Сентър".

Тимът на Майк Браун се наложи над "воините" със 134:133 (40:32, 35:40, 29:29, 30:32) в изключително равностоен двубой в Сан Франциско.

Победата на "кралете" бе осигурена от забивка на Домантас Сабонис 22 секунди преди края на редовното време, като след това Голдън Стейт пропусна "златни" шансове да спечели мача в самия край, след като първо Джонатан Куминга бе блокиран от Харисън Барнс под коша, а след това Стеф Къри се засуети и направи кошмарна грешка в последното владение на домакините в двубоя.

Както е известно, крлото на Кингс Александър Везенков не успя да вземе участие в срещата заради контузията в десния глезен, която го вади от терените в период от 7 до 14 дни. В негово отсъствие Кеслър Едуардс и Крис Дуарте получиха съответно по 6 и 3 минути, като отново Трей Лайлс бе алтернатива на титулярното тежко крило Кийгън Мъри.

Стана ясно колко време Везенков ще бъде извън игра

Стана ясно колко време Везенков ще бъде извън игра

Българинът няма да играе в следващите 1 или 2 седмици