Бившият футболист на Черноморец и Славия Жереми Мансоро даде интервю за френското издание "LCI". 25-годишният атакуващ халф направо стресна родината си с твърдения за оглушителна атмосфера на стадион "Васил Левски" и с българските ултраси.

"Никога не съм играл на стадион "Васил Левски", но през 2014 година бях на него като зрител на Лудогорец - Реал Мадрид (1:2) в Шампионската лига. Стадионът беше претъпкан, а атмосферата изключителна. В България на подобно събитие всеки иска да присъства. Франция трябва да очаква нещо подобно, с оглушителна атмосфера", заяви Мансоро пред изданието.

"Хората по трибуните са разнообразни. Повечето обаче са ултраси и са известни с горещата си кръв и любовта към клуба, който подкрепят. Със същата страст подкрепят и страната си. Има обаче и цели семейства на трибуните. Те също ходят на мач, за да преживеят хубави моменти", допълва бившият играч на "акулите" и "белите".

"България преди имаше Стоичков и Бербатов, но в момента не разполага с такива звезди. Като играч на Славия няколко пъти съм се изправял срещу Светослав Дяков, капитанът на националния отбор. Той не е звезда, но е физически и технически много добър. Винаги е там, където има нужда от него. Постоянно тича по терена. Трябва да внимаваме срещу българския отбор. Местният футбол е много силов", разкрива Жереми Мансоро без да знае, че Светослав Дяков не повикан в националния отбор.

"Българите помнят 17 ноември 1993 година. Не са забравили този мач. Когато говореха с мен за него, бяха малко объркани, за да не ме засегнат. Казваха: "Ние спечелихме, победихме". Не мисля, че мачът в събота ще бъде като този от 1993 година. Ако подходи много внимателно, Франция може да спечели в София. Сигурен съм! Не трябва обаче да подценяват българите, защото тогава ще бъдат наказани", завършва настоящият футболист на литовския Судува.

Дешан предупреди: В България никога не е лесно, съперникът се опълчва сериозно!

Дешан предупреди: В България никога не е лесно, съперникът се опълчва сериозно!

"Съперникът се идентифицира силно с родината си", заяви селекционерът на Франция