Селекционерът на България Ясен Петров застана пред медиите преди заминаването на тима за предстоящите контроли. "Трикольорите" ще се изправят срещу Словакия (1 юни, Рийд, Австрия), Русия (5 юни, Москва) и Франция (8 юни, Париж). 

"Пет човека отпаднаха, другите пет пристигнаха снощи късно. Групата е 26 човека, наясно сте с нея", заяви Петров преди заминаването на отбора.

"Поканени сме на много тежки мачове. Отиваме с целта да ги затрудним максимално, няма мач, в който да не си поставяме целта да успеем."

Контролите на националния отбор могат да осигурят трансфер на Георги Минчев

Контролите на националния отбор могат да осигурят трансфер на Георги Минчев

Сент Етиен все още се интересува от нападателя

"От тези три дни на тренировки, за мое учудване футболистите са в много добро състояние и съм изненадан от желанието им за игра. Настроението е добро, надявам се това да се отрази на играта ни. Имаме малко време отново за тежката серия, но само може да градим отбор в подобни мачове. При всички положения ще има ротации, може би всички ще вземат участие. Така ще направим - ще дадем възможност на всеки да покаже своите възможности."

"Имайте предвид, че в момента повечето играчи са от българското първенство. Надявам се да вземат шанса и да покажат себе си. Дай Боже от тези контроли някой да извлече полза, да подпише добър договор в някое първенство", завърши Петров.