Селекционерът на България Ясен Петров призова футболистите да забравят вече равенството с Италия, защото утре предстои много труден мач с Литва, в който гоним победа.

Наставникът е на мнение, че този отбор има нужда и заслужава подкрепа и се надява да я получи от феновете.

Ето какво сподели Петров на пресконференцията преди квалификацията с Литва:

"За радост всички момчета са здрави. Вчера имахме възможност да потренираме с хората, които не играха. Направихме много сериозно занимание. С тези които играха имахме възстановителна тренировка. Много хора и физически и психически са изпразнени след мача с Италия. Аз съм изключително щастлив от това, че имаме един добър колектив с отлична атмосфера. Важно е да градим един колектив, който да радва хората в България.

Ясен Петров изненадал всички в отбора с вратарския пост

Ясен Петров изненадал всички в отбора с вратарския пост

Очаква се срещу Литва да има поне три промени в стартовия състав

Забравяме вече мача с Италия. Най-важният е следващият двубой - този с Литва. Аз казах на момчетата, че вече трябва да започнат да побеждаваме. Няма да е лесно, ние сме наясно. Надявам се, че ще бъдем подкрепени, защото този отбор има нужда и заслужава. Ние не сме играли нито един мач пред нашата публика с хора на трибуните".

Аз познавам много добре манталитета ни. Ние изпадаме в крайностите. Аз им казах на момчетата, че вече трябва да забравим Италия. Публиката във Флоренция ни ръкопляскаше след мача и това няма да се забрави, но вече не трябва мислим за преживяването. Аз се опитвам да гледаме напред. Градим съвсем нов отбор. Вкарваме много нови млади момчета. Трябва ни време и подкрепа.

Снимка 545340

Източник: Lap.bg/Юлиан Тодоров

Мачът със Северна Ирландия беше много ключов за нас. Като им гледахме играчите къде играят, разбрахме за какво става въпрос. Тази точка в Северна Ирландия ни даде малко тонус, за да започнем да си вярваме. За мен е много важно да изградим добър колектив, в който футболистите да покажат най-доброто от себе си. Северна Ирландия е много сериозен отбор и загубата на Литва от тях няма да ни накара да ги подценим. Ние трябва да сме максимално подготвени за това, което ще ни се случи утре. Трябва да намерим слабите места на тима на Литва.

Ясен Петров: Това е крачка в правилната посока, мъжество и себераздаване

Ясен Петров: Това е крачка в правилната посока, мъжество и себераздаване

Ето какво сподели Петров националният селекционер

Аз съм спокоен човек и се опитвам да давам увереността на нашите играчи. Имаме отлична комуникация с всички футболисти. Аз казах на Наско Илиев - с Италия започваш и ще вкараш гол. Радвам се, че познах. Сега трябва да изчистим главите на футболистите и те да излязат с желание. Да няма победа две години. Съжаляваме за това, че нямахме време да работим в началото.

Аз не съм на 100% доволен от играта. До голоа на Киеза бяхме малко плахи. Утре е коренно различен мач. Ние трябва да бъдем ефективни и от всяка една ситуация да се възползваме.

Снимка 545339

Източник: Lap.bg/Юлиан Тодоров

Ние трябва да излезем освободено, без да мислим какво ще се случи и да играем футбол. Това е основата на един нов отбор. Момчета, които започнаха да се опознават и изграждат връзки помежду си. Искам една победа, която ще ни върне вярата към този отбор.

Манчини ме покани, аз му бях подготвил един подарък. Фланелка с едни неща. На него и Бонучи. Те също ми подариха една топка. Отношението беше много добро. Мога да кажа само добри неща от начина, по който бяхме посрещнати. Но пак казвам, че искам да изтрия това в момента и утре да имаме още по-хубав спомен. Пожелавам на нашия отбор един ден да сбъдне моите мечти. Пътят не е лесен. Ще трябва да се подготвим за много трудности", завърши Петров.

Кралев: Ако зависеше от Борислав Михайлов, Ясен Петров никога нямаше да е селекционер

Кралев: Ако зависеше от Борислав Михайлов, Ясен Петров никога нямаше да е селекционер

"Браво на "лъвовете"