Селекционерът на българския национален отбор по футбол - Ясен Петров, даде специално интервю за предаването "Арена спорт" в навечерието на предстоящите световни квалификации с Литва и Северна Ирландия.

"Лъвовете" гостуват на Литва на 9 октомври, а три дни по-късно приемат тима на Северна Ирландия на Националния стадион "Васил Левски".

Капитанът на националите ни е със счупена скула

Капитанът на националите ни е със счупена скула

Неприятна новина

"По принцип българите преминаваме лесно от едната крайност в другата. Първоначално към националния отбор нямаше никакви очаквания, но истината е, че имаме шансове да вземем 6 точки от мачовете с Литва и Северна Ирландия. Това са два двубоя, в които можем да си отворим вратата към едно добро представяне. Ще направим всичко възможно да направим следващата стъпка напред в нашето развитие.

"Първо мислим за мача с Литва, който е много важен, защото ако вземем три точки от този двубой, много ми е интересно каква ще е посещаемостта на домакинството ни със Северна Ирландия. Сметки не искам да правим, ние трябва да мислим само и единствено за предстоящия двубой. Ние отиваме там, за да вземем трите точки, но няма да е лесно. Това е един ранен отбор, който загуби с доста изразителен резултат от Италия. Ще играем на изкуствен терен, какъвто имаме тук на Националната база в Бояна. Трябва да се подготвим за това нещо. За нас трите точки са приоритет.

Литва си върна опитни футболисти, за да спре "лъвовете" на Ясен

Литва си върна опитни футболисти, за да спре "лъвовете" на Ясен

"Мотивацията в нашия тим я има", каза Валдас Иванаускас

Целта е да се налагат млади, перспективни футболисти в националния ни тим, стараем се да го правим. В момента поставяме основата на един наистина доста млад и перспективен отбор, който показа, че може да се бори със зъби и нокти срещу силните противници. Докато аз и моят екип сме начело на отбора ще залагаме единствено на българи. Най-важен елемент в националния отбор е колективът. Това е акцентът е нашата работа. Създаваме едно ядро, върху което ще надграждаме, защото този отбор има бъдеще. Нашата цел е в отбора да има конкуренция на всеки пост, за да бъдем затруднени в избора на титулярния състав", добави специалистът.

Отговорността да си национален селекционер е изключително голяма, защото желанието на всички ни е да побеждаваме, защото радваме хората, а това е нашата цел. За мен няма по-велико нещо от подкрепата и радостта на народа. Сълзите ми след победата над Литва бяха от радост. В момента, в който отбелязахме гола видях едно сплотяване и това доста ме трогна. Това е облекчението, което всички търсихме от двугодишната серия без победа в официален мач. Тази победа бе много важно да я постигнем, защото е първата крачка. Първото нещо, което казах на нашите футболисти, като се събрахме на първия ни лагер е, че е време да започнем да побеждаваме", завърши Петров.

Ясен Петров предприе спешна вратарска рокада

Ясен Петров предприе спешна вратарска рокада

Специалистът повика на пожар Иван Караджов, който да замести контузения Георги Георгиев