Капитанът на националния отбор на България Георги Костадинов получи сериозна травма и ще бъде принуден да пропусне предстоящите световни квалификации с Литва и Северна Ирландия.

Халфът счупи скула, като в понеделник му предстои операция в Москва, пише Sportal.bg. Това се случи на мача на неговия Арсенал (Тула) в домакинството срещу Химки (0:0), в което той започна титуляр, но бе изнесен на носилка в 73-ата минута след сблъсък с противников футболист.

Георги Костадинов с асистенция при разгром на Арсенал (Тула) за Купата на Русия

Георги Костадинов с асистенция при разгром на Арсенал (Тула) за Купата на Русия

Националът подаде за петия гол

Родният полузащитник първоначално дори е загубил съзнание. Костадинов, който е преследван от невероятен малшанс, след като бе излъчен за капитан на тима, има дупка на главата. Именно това е причината да се наложи спешна интервенция в руската столица, като се очаква няколко седмици да бъде извън футболните терени.

Със сигурност бургазлията ще остане 3-4 дни в лечебното заведение. След това пък се очаква да му бъде направена специална маска, с която да играе първите седмици.

Костадинов ще пропусне със сигурност предстоящите два мача на "трикольорите". Чак след операцията ще стане ясно дали ще може да бъде на линия за контролата с Украйна и последната квалификация с Швейцария през ноември.

Новината е изключително неприятна за селекционера Ясен Петров, който страшно много разчита на един от най-опитните си играчи. Поради различни здравословни причини капитанът пропусна четири от досегашните девет мача под ръководство на Петров, а сега е аут и за предстоящите два. Очаква се пловдивският специалист да извика негов заместник от родното първенство.

Кралев: Когато в цяла Европа стадионите и залите вече са пълни, спортът в България отново е ограничен

Кралев: Когато в цяла Европа стадионите и залите вече са пълни, спортът в България отново е ограничен

"Служебният кабинет надгради ветото си върху спорта"