За сблъсъка със Северна Ирландия в Белфаст селекционерът на "трикольорите" Ясен Петров е снижил с почти 3 години средната възраст на националния отбор в сравнение със стартовите 11 срещу Италия.

Срещу британците титулярите бяха на 26,5 години, пише "Мач Телеграф". Толкова млад състав не е имало в предишните общо 6 цикъла - два за Европейско първенство, два за Световно първенство и двете ни участия в Лигата на нациите.

Ясен Петров: Ще играем със Словакия и Русия, а ще има и трета контрола
Обновена

Ясен Петров: Ще играем със Словакия и Русия, а ще има и трета контрола

"Ние сме най-търсеният съперник"

В Белфаст не успяхме да победим в шеста поредна световна квалификация. Тази серия вече е еднолично № 2 за всички времена. Предишният ни успех бе с 3:2 над Швеция на 31 август 2017 година. Рекордът ни от 9 поредни мача без победа датира от 1934 до 1957 година когато не печелим в 9 поредни световни квалификации.

Специално в гостувания, не победихме в седма поредна световна квалификация. На чужд терен предишният ни успех бе над Малта с 2:1 на 10 септември 2013 година. Позитивното е, че за първи път от 7 световни квалификации насам не допуснахме гол. Последната суха мрежа беше на домакинството ни с Нидерландия, спечелено с 2:0 на 25 март 2017 година.

Ясен Петров: Точката е справедлива, България търси своите лидери

Ясен Петров: Точката е справедлива, България търси своите лидери

"Двата отбора се сбиха"