В предстоящите контроли със Словакия и Русия, селекционерът на България Ясен Петров вярва, че ще има възможността да изгради по-добър колектив.

Той сподели, че националите ни са най-търсени за спаринг, защото "искат да ни бият с много".

Емил Костадинов: Националният отбор има бъдеще

Емил Костадинов: Националният отбор има бъдеще

"Все още не са стиковани"

"Не е спекулация. Знаем, че ще играем контроли със Словакия и Русия. Ще има и трета.

Ето още една възможност да направим по-добър колектив.

Ние сме най-търсеният съперник за контроли. Може би, защото искат да ни бият с много, но няма да могат", каза Петров.

Валентин Антов: Тези мачове ще ни помогнат да растем

Валентин Антов: Тези мачове ще ни помогнат да растем

"Когато сме завършили 0:0 е ясно, че не сме създали достатъчно положения"

"Равносметка няма, реалността е явна за всички. Влязохме много надълбоко още в първите два мача, нямахме време да се сработим като отбор. Направихме един добър колектив. Опитахме се и вкарахме доста нови хора. Нужно ни е време. Дай Боже младите играчи да са титуляри в собствените си отбори, да ни извадят очите и да ги викаме. Ние нямахме време, наистина. Отборът на Швейцария е граден 7 години, Италия няма какво я да коментираме.

Представихме се на едно добро ниво. Вчера бе един много тежък мач срещу противник, който 2016 бе на европейско и загуби бараж с дузпи за сегашното Европейско. Средната ни възраст в четворката в защита бе 21 години и ние въобще не се страхуваме в следващи мачове да вкараме още млади хора. Опитът трябва да подкрепя младостта. Това е пътят, дай Боже да направим един добър отбор.

Ясен Петров: Точката е справедлива, България търси своите лидери

Ясен Петров: Точката е справедлива, България търси своите лидери

"Двата отбора се сбиха"

Тази една точица дано да е искрата да продължим напред. Ние спечелихме на Острова, там се играе много трудно. Три мача за 6 дни. Момчетата се сбиха, трябва да се отдаде заслуженото.

Оправдаха доверието ми. Вчера 4 дебютанти, 10 човека, които никога не са играли за националния ни отбор. Използвахме целия наличен потенциал, който имахме. Не мога да не бъде недоволен от момчетата. Атмосферата е едно от нещата, което най ме впечатли, обстановката е прекрасна. Този отбор има нужда от подкрепа. Ако нямаме резултати, аз ще нося цялата отговорност.

5 мача има още, математически 5 мача могат да се изчислят всякак. Ние винаги ще гоним максимума. Италия и Швейцария са на много високо ниво, дори и Ирландия. Отбор, който също е граден във времето. Градим нов тим, дайте му време.

Селекционерът на Северна Ирландив похвали българската защита

Селекционерът на Северна Ирландив похвали българската защита

"Трябва да им дадете кредит на доверие"

Момчетата дебютират в мач, в който печелят точка, емоцията е позитивна. Това вчера бе изключителна битка. Направиха дебюта си позитивен.

Аз призовавам да заявят младежите, че искат в мъжкия национален отбор чрез представянето си. Когато играят редовно в клубните си отбори, няма проблем да ги интегрираме. Всеки един, който ни вади окото, има възможност да се интегрира в мъжкия. Естествено пак с опитни.

Чочев е изключително позитивно момче, благодаря му за това, че се раздаде накрая, когато вече изнемогваше. Сигурен съм, че след 2-3 месеца ще е на още по добро ниво. Пожелавам му да е жив и здрав и да стане един от опитните които могат да помагат", допълни селекционерът, при завръщането на националите от квалификацията със Северна Ирландия.

Северна Ирландия и България не се победиха - 0:0

Най-после! България с първа точка в квалификациите за Мондиал 2022

"Лъвовете" стигнаха до 0:0 в Белфаст