Селекционерът на българския наионален отбор Ясен Петров се надява, че по време на контролата с Русия, футболистите ни ще покажат характер. Двата отбора ще се изправят един срещу друг утре на стадион "Динамо" от 18:00 часа.

"Мисля, че се познаваме добре. Не искам сега да разкривам всичко, което знаем за Русия - достатъчно качествен състав. Срещаме един много сериозен противник, подхождаме с уважение към него, води ги един сериозен треньор. Това е поредното предизвикателство пред нас, уважение и респект към Русия.

От нас се иска да покажем характер. Нормално е когато играеш с такива противници адреналинът да е високо, но ако сме притеснени, няма да можем да покажем качествата си. Футболът трябва да се играе с настроение, независимо срещу кой играеш. Утре предполагам ще има зрители, стадионът е прекрасен, надявам се да зарадваме всички, които гледат мача.

Всичко е уважение, доверие и честност. Най-важното е тази формула е между треньора и играчите да е налице. Трябва футболистите да идват с настроение в националния отбор. Не на последно място трябва да има добра комуникация, непрекъснато комуникираме с играчите.

Ясен Петров с много промени срещу Русия

Ясен Петров с много промени срещу Русия

Контролата е утре

Този отбор не е мой, той е на България. Тук сме да помагаме на футболистите, аз и моят екип, но отборът е на България! Да, всеки ден навлизаме все по-добре в техните глави, от гледна точка на идеи, настроение. Тук сме да направим добър колектив, да радваме хората в България, това ни е мисията. Дано ни се сбъднат мечтите!

При всички положение ще има ротации. Играем срещу много силни отбори, което е добре, защото трябва да си мерил силите с такива отбори, за да знаем къде сме стигнали. След три дни имаме още по-тежък мач, макар че не се знае. Може да не ни достигне времето за възстановяване, Франция ще има повече време от нас. При всички положения ще има ротации, може да има промени и в тактическата постройка. Не искам да казвам повече пред вас, но ще има доста промени.

Най-голямото ми желание е да постигнем победа. Виждам как в момента се сглобява един добър футболист. Срещу Словакия видях добри минути, оптимист съм за бъдещето на този отбор. Нямаме звезди, но се изгражда един добър колектив. Надявам се на базата на това нещо да постигнем съвсем скоро победа. Дай боже да е утре!

Капитанската лента, която ще носи Кирил Десподов? Само мога да кажа: "честита отговорност", заяви Ясен Петров в Москва.

Иван Караджов пред дебют за националния отбор

Иван Караджов пред дебют за националния отбор

Пази срещу Русия?