Вили Вуцов е един от най-интересните събеседници, правещ подробен анализ на проблемите в българския футбол. Специалистът от доста време е без отбор, но това не му пречи да е изключително запознат с наболелите теми в родния шампионат. Вили Вуцов даде подробно интервю за ТОПСПОРТ което беше разделено на две части. В първата която публикувахме вчера, ставаше дума за негова битка, за Левски, както и за проблемите в отбора и управлението. Във втората сега ще прочетете мнението му за националния отбор и управлението на БФС.

Да изместим малко разговорът ни от темата Левски, приключи изявата на националите в Турнира на нациите. Как оценявате представянето ни и какво липсва, за да се получават нещата?

- След всеки мач се питаме - защо така стана? Ми става, ние този мач го губим на много по-високо ниво. Управлението на българския футбол от 10-15 години. Нищо правилно не се случва. Националният отбор е огледало на всичко. Значи назначихме Хубчев, добре, но колко шанс му се даде? Построи състав, нареди ги много добре. Не видя нищо хубаво обаче той. Изпуснахме брилянтен треньор в негово лице. Безхаберниците го нападаха, но нямаха право.

Смяна на Георги Дерменджиев би ли повлияла добре на отбора?

- То сега на всички им е много лесно да кажат така. Проблемът е много по-мащабен и трябва да се работи.

Вили Вуцов пред ТОПСПОРТ: Отвратен съм, но мога много да дам на Левски

Вили Вуцов пред ТОПСПОРТ: Отвратен съм, но мога много да дам на Левски

Треньорът е на мнение, че дерби с ЦСКА не трябва да има

Младежките национали обаче се представят добре...

- Тук имаме една много голяма скоба. Това поколение го познавам много добре, много е талантливо. Просто трябва да направим така, че да ги съхраним и развиваме. Да не ми се обиждат мъжките национални, ама ги видяхме вече. Те 6-7 години са си едни и същи. Файда голяма няма. Дайте по-добре да им се дава шанс на малките. Нямаме друг вариант. По-добри от тях нямаме сега. Нека ги пускат тях, с двама-трима по-опитни и това е. Радваме се, че бием Гибралтар. За какво са ни такива мачове? Не им стигнал един човек и взимали шофьора на посолството. Срам, срам. По-добре да играем бели срещу червени отколкото да ги викаме такива държави.

Накрая да обобщим - в каква посока трябва да тръгнем, за да се получат нещата във футбола ни?

- Нека се замислят футболните ръководители. Да вървим в някаква по-положителна насока. Ето, имаме 6-7 добри треньори, които са без работа. Седят и нямат работа, защото се дава път на чужденци. Ангел Червенков седи без работа в София. Един Едуард Ераносян, този човек стана шампион на България. Никой не се сети за него. Ясен Петров, Ивайло Петев, за Мъри Стоилов изобщо да не говорим. Да, слагам и себе си в това число. Много пари са искали, ами взимайте някакви дето си продават лиценза за 2000 лв и са послушни. Някой ми викат, ама ти защото много говориш, затова си без работа. Няма да мълча, такъв съм си. Всеки се скатава и чака някой да го спаси. Няма да стане. Нещата ще се оправят само с много труд и работа!

Левски обяви резултатите от PCR тестовете, дербито с ЦСКА най-вероятно ще бъде отложено

Левски обяви резултатите от PCR тестовете, дербито с ЦСКА най-вероятно ще бъде отложено

Общата бройка на заразените играчи е единадесет