Бившият капитан на Левски - Роман Прохазка даде своето мнение преди днешната европейска квалификация между Чехия и България. Словакът е добре запознат с качествата на двете селекции, тъй като след дългия му престой у нас, той заигра в един от най-силните чешки клубове Виктория (Пилзен).

"С нетърпение очаквам мача между Чехия и България. Със сигурност ще го гледам по телевизията. Там имам приятели, с които играех в България. За мен ще бъде интересна среща", коментира Прохазка.

"В Левски играх с Георги Костадинов, който в момента е в Тула, Русия. Познавам още Станислав Костов, който е най-добрият български голмайстор. Също така и 19-годишният Станислав Иванов, който е много перспективен и бъдещето е пред него", добави словашкият футболист в интервю за "Plzensky Denik".

"Понякога си пиша с бивши съотборници от Левски. Имам представа за случващото се в клуба. Този отбор остава завинаги в сърцето ми. Аз съм фен на Левски. Там играх пет години, но за съжаление не спечелих нищо. Връзката ми с клуба остава, както и с феновете", продължи полузащитникът.

Чешкото първенство е по-добро в сравнение с българското. Стадионите са по-хубави. Интересът на публиката тук е по-голям. В България някои отбори дори не разполагат със собствени стадиони".

Давид Яблонски: Чехия не е толкова голям фаворит, надявам се да стане спектакъл

Давид Яблонски: Чехия не е толкова голям фаворит, надявам се да стане спектакъл

"Със сигурност ше бъде интересно"