Селекционерът на България - Петър Хубчев похвали своите възпитаници и заяви, че не съжалява за нищо случило се през шестте мача от турнира Лига на нациите. "Лъвовете" изгубиха битката за първото място, след като тази вечер направиха 1:1 със Словения, докато директните конкуренти от Норвегия спечелиха гостуването си на Кипър.

"Не обичам много да споделям неща от съблекалнята, но благодарих на момчетата. След нашия гол резултатът в другия мач беше 2:0, това малко ни излъга и излязохме напред, на предела на физическите си възможности играха момчетата, не съжалявам за нищо", заяви селекционерът на тима след равенството.

"Шест мача на такова ниво, ако ги заменим с приятелски не може да се получи нещо такова, отборът израсна много, но има още върху какво да се работи. Ако излязат трима или четирима футболисти, дори при големите сили оказва влияние, какво остава за нас, разбира се, че оказва влияние, но няма да се оправдаваме", добави той.

"Разбира се, че е добре. Това сигурно ли е? Добре е, много добре даже", отговори Хубчев по повод изкачването на тима в трета урна за предстоящите евроквалификации.

"Искахме да изградим колектив, но не само на приказки. Ние сме с момчетата по 4-5 дни, трябва да продължим нататък, всеки един трябва да се самоусъвършенства и развива", добави националният селекционер.

България и Словения завършиха наравно 1:1 в турнира Лига на нациите

Жалко! България не спечели групата си в Лига на нациите, "лъвовете" завършиха 1:1 със Словения

Точката не ни помогна да изместим Норвегия от лидерската позиция в крайното класиране