Илиан Илиев подписа нов контракт с Българския футболен съюз, който му позволява да продължи да съвместява работата си като национален селекционер и наставник на Черно море след 1 юли. Договорът с националния тим остава до 2026 г. Новото споразумение бе сключено преди утрешната приятелска среща със Словения, в Любляна.

Варненецът застана начело на "лъвовете" на 1 ноември 2023 г., като под негово ръководство отборът записа пет мача досега, в които не е допуснал нито една загуба. Дебютът на Илиев бе в евроквалификацията с Унгария в София, завършила 2:2. Последваха срещи със Сърбия (2:2), Танзания (1:0), Азербайджан (1:1) и Румъния (1:1).

"Израстването на отбора под ръководството на Илиан Илиев е видимо за всички. Убедени сме, че той е точният човек", обяви президентът на БФС, Георги Иванов.

"Още при представянето ми казах, че бях длъжен да дойда и да помогна на националния отбор. Основната ми цел е да вдъхнем по-голямо самочувствие на футболистите, защото те качествата си ги имат. Смятам, че вървим в правилната посока", коментира самият Илиан Илиев.

През есента България ще се изправи срещу Беларус, Люксембург и Северна Ирландия в турнира Лига на нациите.

Изпълнителният комитет на БФС се събира за заседание на 11 юни

Изпълнителният комитет на БФС се събира за заседание на 11 юни

Ето какви са точките в дневния ред