Нападателят Стефан Мугоша е един от най-опитните футболисти в състава на Черна гора. Футболистът, който е прекарал сериозна част от кариерата си в Азия, предупреждава за тежки минути срещу България утре и подчертава, че ще бъде "много, много по-трудно, отколкото в Литва".

Черна гора и България ще изиграят своята пета среща в група "G", като до момента домакините са с пет точки, а българите с 2. Черна гора си тръгна само с 2:2 от визитата на Литва, което беше прието почти като трагедия предвид факта, че равенството беше фиксирано секунди преди да изтекат петте добавени минути. При успех черногорците щяха да се изравнят със Сърбия на 2-ата позиция в групата.

"Първият мач с България, който изиграхме през март, беше много труден, едва победихме. Българите направиха доста проблеми и на Сърбия, която без съмнение е качествен отбор и изпуснаха победата на самия финал. Ще бъде изключително трудно. Много по-трудно, отколкото в Литва - и физически, и психологически. Но ние сме опитни, ние представляваме страната и трябва да се издигнем над това, което ни се случи, да играем възможно най-добре", посочва нападателят на Инчеон Юнайтед, цитиран от сайта sportski.me. В първата среща черногорците стигнаха до успех с 1:0 с гола на Никола Кръстович, но в последната минута Стефан Савич им спаси точките, слагайки крак на удара на Георги Русев по диагонала.

С успех над България утре селекцията на домакините би запазила някакви шансове за 2-ро място. Мугоша влезе като смяна в Разград, но винаги е бил основна фигура в отбора на селекционера Миодраг Радулович.

По повод настроението в лагера на "соколите", какъвто е прякорът на тима на Черна гора, 31-годишният футболист казва: "Може би е най-добре, че играем след два дни, за да можем да забравим мача в Каунас възможно най-скоро. Трябва да си научим уроците и да направим всичко, за да спечелим".

"Трябва да се съберем, да се опитаме да спечелим три точки с помощта на феновете. Все още нищо не е приключило, но изглежда винаги трябва да вървим по най-трудния път", завърши Мугоша.