Медиите в Чехия не се изказаха много ласкаво за България, след като техният национален тим ни победи с 2:1 в европейска квалификация. Ето какви заглавия съумяха да съберат колегите ни от "Тема Спорт".

Димитър Пенев: Малко се поизложихме в Чехия, куц мач

Пената: Малко се поизложихме в Чехия, куц мач

"На всяка цена трябва да победим Косово в понеделник"

lsport.cz излиза със заглавие: "Как Чехия разби слаба България?" А отговорът гласи: "С голмайстора Шик, отлично представяне от Янкто и правилна реакция!". Колегите в Чехия акцентират върху колебанията в родната отбрана и съжаляват, че Патрик Шик не е успял да отбележи хеттрик.

"Чехия - България 2:1. Шик вкара головете и сам спечели мача", пише пък Sport.cz, като отбелязва, че българите са шокирали всички с ранния си гол. "За щастие бързо се събудихме и натиснахме България. Головете бяха неизбежни, защото защитата им беше хаотична и направи куп грешки", пишат още колегите.

"Бяхме добри, но победата можеше да бъде по-изразителна", отчита пък ldnes.cz, определяйки играта на своите като солидна и бърза. "България в последните години е под средното ниво и не създаде нищо опасно. Повеждането в резултата беше единственият проблясък в играта им", коментират от изданието.

Борислав Михайлов: Играчите и треньорите да говорят!

Борислав Михайлов: Играчите и треньорите да говорят!

"Коментарите са при тях"