Полша попълни групата на България на Европейското първенство за юноши до 17 години, стана ясно след приключването на квалификациите в група 6. Нашите момчета са в група В, където съперници са Франция и Нидерландия, вече и Полша като 4-и отбор.

Снощи завършиха мачовете и в последната квалификационен поток, която беше спечелена от Италия. Полша остана на 2-о място пред Украйна и Косово. В подреждането на вторите отбори поляците станаха 5-и най-добър и заеха мястото в нашата група. Италия пък влиза в група А, където са още домакините от Израел, както и Германия и сензацията Люксембург.

Стана ясна и пълната програма на българския отбор. Момчетата на селекционера Йордан Петков излизат в първия си мач на 16-и май от 20.00 часа срещу Нидерландия на стадиона в Лод, съвсем близо до голямото международно летище "Бен Гурион".

България U19 поведе чрез Георги Чорбаджийски, но допусна обрат от Унгария

България U19 поведе чрез Георги Чорбаджийски, но допусна обрат от Унгария

Загубиха с 1:2

Следващият мач е на 19-и май от 20.00 часа срещу Франция и ще се играе на стадиона в Рамат Ган, който беше национален стадион на Израел до 2014-а година. Третата среща е на 22-и май от 17.30 часа на стадиона в Нес Циона срещу Полша. По същото време Франция и Нидерландия ще спорят в Ришон Ле Цион.

България за втори път в новата история на европейските първенства за юноши ще участва на финали, но за първи път по класиране. 16-те отбора са разпределени в четири групи по четири отбора, първите два от всяка отиват на четвъртфиналите. В нашата група световните сили Франция и Нидерландия не само са едни от най-големите производители на играчи, но и имат съответно две и четири европейски титли от въвеждането на настоящия формат на първенствата през 2002-а година.