Селекционерът на националния отбор на България Красимир Балъков коментира предстоящата квалификация за Евро 2020 срещу Косово.

Срещата е в понеделник, от 21:45 часа, на Националния стадион "Васил Левски".

Ето какво каза Балъков:

Балъков: Като за първи мач съм доволен, не ритахме топката

Бала: Като за първи мач съм доволен, не ритахме топката

"Трябва да се възстановим възможно най-бързо за мача с Косово"

"Отборът на Косово нормално да е по-различен, но общо взето играят съвременен футбол. Имат вратар, играещ много добре с крака. Познавам добре треньора им, работили сме в Швейцария. Много е креативен. Мачът ще бъде изключително тежък. Ние трябва да играем офанзивно и да търсим гола.

Не беше същия мач, който играха с нас в Косово. Нямат страх, не се притесняват да играят в противниковата половина и да правят преса. Имат качествени играчи, освободени са. За разлика от нас, при тях каквото и да направят е добре дошло за тях.

Красимир Балъков: Последното решение за състава е изключително мое

Красимир Балъков: Последното решение за състава е изключително мое

"Нормално е да обсъждаме нещата с ръководителите"

Във всичко трябва да сме по-добри. Винаги мисля върху конструктивната критика от медиите, разбира се с право някои от критиките след мача с Чехия. Ние добре знаем какво сме правили добре и какво зле. Ще се опитваме да коригираме грешките - да имаме повече желание в средата на терена, да търсим повече топката, да бъдем по-агресивни в поредни позиции, да печелим повече единоборства и да сме по-хладнокръвни пред вратата на съперника.

Казах, че искам нова концепция. Това не става за ден или седмица. Много информация за кратко време дадохме на играчите, но ние ще е преработваме преди всеки мач. Имаме различни варианти за игра. Невинаги се получава, дано сега стане и най-важното е да спечелим 3-те точки.

Снимка 414007

Източник: LAP.bg

Логично е да търсим лека свежест в отбора. Чакаме да мине тази тренировка. Имахме малко време за възстановяване. Дано всички са здрави и след тренировката ще преценяваме какво е физическото състояние на игралите. Имам решения в главата си, но твърдите решения ще вземем утре", коментира Балъков.

Балъков: Имаме нужда от време, за да вкараме новата концепция за игра

Балъков: Имаме нужда от време, за да вкараме новата концепция за игра

"Мислех, че ще е по-тежко"