Националният селекционер Красимир Балъков още веднъж коментира загубата с 1:2 от Чехия в евроквалификация. Специалистът говори пред медиите след завръщането на "лъвовете" от Прага. 

"Неприятно се разви мачът за нас, но в края на краищата играхме срещу съперник с топ футболисти от силни клубни отбори. Това бе основната разлика, която си пролича в определени моменти. До последно държахме интригата, което е много важно за мен. Знаете, че по принцип не играем силно срещу този съперник, а този път дори имаше шанс срещата да завърши по друг начин.

Имаме нужда от време, за да вкараме новата концепция за игра. Не съм доволен единствено от резултата. Видяхте, че опитни футболисти като Исмаил Иса и Георги Сърмов изиграха ролята си по най-добрия начин и направиха много силен мач. Притеснение имаше сред младите футболисти, което е нормално. Това, което се случи в Прага, е много ценен опит за тях.

Докато имаме шансове, ще се борим. Мислех, че ще бъде по-тежко, но този равен между Черна гора и Косово ни оставя в играта, стига да победим в понеделник. Надявам се, че хората ще ни подкрепят да вземем трите точки. Нека първо възстановим футболистите, след което ще решим дали са належащи промени в състава. Нито за миг не съм мислел как се чувствам аз. Изцяло съм концентриран върху работата си с играчи", заяви Балъков.

Балъков: Като за първи мач съм доволен, не ритахме топката

Бала: Като за първи мач съм доволен, не ритахме топката

"Трябва да се възстановим възможно най-бързо за мача с Косово"