Отговорникът за националния отбор - Йордан Лечков сподели, че не приема оправдания за незадоволителните резултати срещу Косово и Черна гора на старта на европейските квалификации.

Вицепрезидентът на БФС се съгласи с всеобщото мнение, че представянето срещу балканските държава е било далеч от първоначалните очаквания.

Ето какво сподели той в предаването "Домът на футбола" по Диема:

Истерията беше излишна

Истерията беше излишна

От "Осанна" до "Разпни ги" без дори да загубят мач?

"Мисля, че мачовете ги гледаме всички. Ще се постарая да бъда обективен. Откъм точки, нямаме основания за недоволство, но на мен ми се искаше повече, минимум 4. В игрово отношение доста неща куцат - притежание на топката, повече положения трябва да се създават, а не да разчитаме на късмета. В тези два мача късметът се казваше Николай Михайлов, който спаси много положения", каза Лечков в специално интервю за "Домът на футбола".

"Футболът е тяхната професия. Какво значи "сряда-събота тежка работа"? Това повече не искам да го чувам. Човек може сам да се самоусъвършенства. Предварително ги предупреждавам - който е на 31 години, има още една 1-2 години и приключва. Въобще не ги харесвам тези извинения, че не можели. Като не могат - довиждане, ще дойдат други, които могат".

Да го сменяме вече Хубчев, че да ни олекне

Да го сменяме вече Хубчев, че да ни олекне

Да му мисли следващият

"В първия мач създадохме 6-7 положения. Значи играеш футбол, можеш, умееш. Това се тренира в клубовете. Зрителят може и да подценява съперниците, но специално в Косово играчите са родени в чужбина и играят там футбол. С удоволствие се връщат в страната си за националния отбор. Ние трябва да работим в тази насока чисто футболно".

"По-голямата част от момчетата играят в България, не всеки мач върви с голямо напрежение. Ако играеш редовно, се натрупва и класа, пък макар и по-бавно. Ние, за голямо съжаление, нямаме нито един футболист в големите първенства".

Георги Василев: В атаките на България срещу Косово нямаше класа

Георги Василев: В атаките на България срещу Косово нямаше класа

"Резултатът не е лош"

"На мен ми се иска много повече от Петър Хубчев, но трябва да бъдем обективни. Пет поредни равенства? Да, има изгледи за притеснения. По-добре сега да го кажем. Сега сигнализираме, че трябва да се променят някои неща".

"Темата със смяната на треньора не е сериозна. Ние, дето се казва, сме облекли екипите за мач, вие ми звъните да ме питате за смяна. Защо трябваше да си ги причиняваме всички в деня на мача? На кого беше необходимо? Това какъв манталитет е, каква българска черта е. Главата ми не може да го побере. Не виждам какво друго да кажа. Който си го е измислил, който го е пуснал, дано да е доволен. Сега изведнъж започнахме да говорим за глупости. Целта? Изместване на фокуса от мача, от политиката, знам ли... Футболът е едно социално зло и добро, както искате го разбирайте".

Първо ни сравниха с Фарьорски острови, сега с Андора...

Първо ни сравниха с Фарьорски острови, сега с Андора...

Вижте по какъв показател

"Ако има нещо около бъдещето на Хубчев, първо аз ще ви кажа. Никога не сме коментирали треньора. Винаги сме давали свобода и шанс на всеки треньор и футболист. Когато някой е изразил желание да си напаснем вижданията с нас, сме осигурявали пълна свобода. Треньорите преди Хубчев всичките до един си тръгнаха по собствено желание".

"Все още България има тежест. Какво? Трябва да кажем, че сме аутсайдери ли. С пълно събуване на гащите... Пълно щастие в България няма. Не бих казал, че има национален комплекс в спорта. Артистите, музикантите и спортът са най-доброто лице за една страна. Понякога има резултати, понякога има спадове. Футболът в последните години няма добри резултати, както е видно, че липсва класиране на голям форум".

Само Хубчев говори при завръщането на националния отбор

Само селекционерът говори при завръщането на националния отбор

България заема второто място във временното класиране на групата