Георги Василев направи анализ на представянето на България по време на европейската квалификация с Косово, завършила при равен резултат 1:1.

Това бе втори хикс за "лъвовете" в груповата фаза, след като записаха същия резултат и срещу Черна гора (1:1).

Първо ни сравниха с Фарьорски острови, сега с Андора...

Първо ни сравниха с Фарьорски острови, сега с Андора...

Вижте по какъв показател

"Когато един мач завърши, пътищата са много. Трябва да се съди за него по това какви са били плановете и идеите за провеждането му. България подходи към него конкретно, знаейки, че ни чака много труден двубой. При това срещу отбор, който на собствен терен действа с много ентусиазъм, енергия и твърдост. Съперникът разполага с футболисти, които никак не са за отписване. Косово и Черна гора са наследници на много силна и стойностна футболна школа - югославската. Нищо неочаквано не се случи в Прищина.

Сега могат да тръгнат лоши оценки, защото резултатът не е добър. Да, той можеше да бъде и по-добър, да победим, след като поведохме, но не успяхме да го задържим. Трябва обаче да отчетем, че за нашите възможности този съперник бе силен. Косово има изпълнители, които играят в европейски тимове, действат със самочувствие. Затова u не бих определил този резултат като лош. Когато сложим накрая чертата, ще видим доколко полезно ще ни е това равенство.

Появиха се нотки, че с направените смени Хубчев е искал да задържи точката. Не гледам така на тях. Напротив, селекционерът заложи на млади момчета като Минчев и Антов, които са бъдещето на този отбор. Те трябваше да участват точно в такъв мач, да видят какво ниво е това. Ако селекционерът искаше да задържа на всяка цена точката, би ли рискувал с тях? Не. Затова заслужава само адмирации. Антов и Минчев, нямат 20 години, друго поколение са. Залагането на тях подсказва, че Хубчев има дългосрочна цел, а не го интересува конкретен резултат, при това равен.

Борислав Михайлов към медиите на летището: Никой не ви е канил тук!

Борислав Михайлов към медиите на летището: Никой не ви е канил тук!

Футболният шеф директно стартира разговора с "довиждане"

Лошото е, че в нашите атаки нямаше класа, положенията ни не бяха много. Вкарахме хубав гол, но товарът падна върху играта в защита. В много ситуации Михайлов се справи отлично. Като блок отборът се представи добре в дефанзивен план. Резервите ни са в предни позиции. В средата на терена импровизацията и идейността може да дойде единствено от Тодор Неделев. Проблем в тези две квалификации бе липсата на острота. С Кирил Десподов на терена нещата щяха да са други в този аспект. Той щеше да даде по-голяма ширина и острота на атаката ни, щяха да излязат повече пространства за хората от втора позиция. Но се видя, че голямата идея в халфовата ни линия отсъстваше.

Хубчев има политика, която спазва. Той не вика чужденци в състава. А има такива с българско гражданство, с които физиономията на тима ще е малко no-променена - говоря за Марселиньо. Рано е да казваме как виждаме чашата с вода - наполовина пълна или празна. Накрая на квалификациите ще стане ясно дали в нея има такова количество, което да ни класира. Тогава ще е или пълна, или празна - средно положение няма да има.

Трябва да отчетем, че с изключение на Англия друг от отборите не е убедил. Но ние също не сме показали, че сме по-добри от съперниците. Има изявен лидер в групата, останалите ще разчитат много на моментна форма. Затова и мачовете през месец юни са много важни - гостуването на Чехия и домакинството на Косово. Победа в някой от тях развързва ръцете ни. Тогава вече ще започнат и да се правят сметки", коментира Гочето пред "Тема спорт".

Петър Хубчев: С Черна гора борихме ли се? Дайте да не правим разбор!

Хубчев: С Черна гора борихме ли се? Дайте да не правим разбор!

"Виждам нещата различно от вас"