Ивелин Попов е категоричен в решението си повече да не играе за националния отбор. Попето сподели, че многократно е провел разговори със селекционера Георги Дерменджиев, но няма намерение да се завръща. 

"Аз проведох много разговори с Георги Дерменджиев, за което му благодаря че беше така настоятелен. Казах му и на него, че моето решение съм го взел още ноември месец, когато го обявих след мача с Чехия. В медиите се появяваха различни информации, че някой щял да ме разубеждава. Решението съм си го взел и не подложи на обсъждане.

Около отбора на Ростов, около семейството ми всичко е спокойно. Мерките са по-сериозни в Москва, все пак това е мегаполис. Имат много летища, много националности живеят там, постоянно излитат и кацат самолети. Навярно там коронавирусът е доста разпространен. Отмениха всички мачове в Москва до 10 април, забраниха всички събирания. Днес се очаква решение на руския футболен съюз да отложат всички мачове до 10-15 април.

Следваме инструкциите. Опитваме се да изпълняваме всичко стриктно. Но пак ви казвам в Ростов детските градини работят, училищата работят. Аз днес тренирах, движим се по програма, но мисля, че ще спрат шампионата и тук. Знаете от Москва има четири отбора и е невъзможно едни да играят други не. Мисля, че и тук ще се прекъсне шампионатът днес на заседанието и всички очакваме това.

Чувствам се добре. Всичко е перфектно, но можеше да са още по-добре нещата. В неделя загубихме от Локомотив у дома. С оглед играта, която показвахме в по-голяма част от мача, резултатът не е справедлив, но във футбола го има и това. Така се случи, има 8 кръга до края. Ще се борим за Шампионска лига. Имаме хубав отбор, страхотен стадион. Най-посещаваният отбор сме в Русия. Така, че имаме всички предпоставки за пробив в Европа.

Трудно ще е, но трябва да се примирим с това. Безсилни сме пред това, което се случва. Този вирус обърква много планове във футболен аспект, в спортен, а и в живота като цяло. Аз доколкото разговарях с треньора дори да се прекъсне шампионата ние не попадаме под карантина и ще се готвим на базата", заяви Попето пред "Дарик".

Ивелин Попов с гол и греда, но Ростов не успя да победи Локо (Москва)

Попето с гол и греда, но Ростов не успя да победи Локо (Москва)

Ивелин Попов изигра изключително силен мач