Участникът на световно и европейско първенство с екипа на националния отбор Ивайло Петков даде своя коментар за старта на новите европейски квалификации за Евро 2020.

"Новите квалификации започват трудно, но имаме шансове да се класираме, трябва да бъдат оставени на спокойствие и треньора, и футболистите, реално трябва да погледнем на нещата, това е лицето на националния отбор. Това са футболистите, с които разполага Хубчев, трябва да разграничим желанието от възможностите, чета, че Черна гора, Косово, Чехия са слаби отбори, а ние едва ли не трябва да владеем играта, били сме силни, но не сега", коментира Петков.

Истерията беше излишна

Истерията беше излишна

От "Осанна" до "Разпни ги" без дори да загубят мач?

"Тогава имахме футболисти с изявени качества и характери, от 1994 до 2000 година. Сега срещу Косово взехме точка, това са нормални неща, защо трябва да доминираме срещу Косово? За да се класираме, трябва да си вземем домакинствата, навън ако може да вземем нещо, ще е добре", добави той.

"Голяма част от футболистите играят в българското първенство, което е събота - събота, останалите отбори играят в цикъл сряда - събота, след като играят мачове, турнири, нормално е във втория мач да отпаднат физически, след като в първия са дали максимума", коментира още той.

"Когато има силен Левски, и силен ЦСКА тогава ще има и силен национален отбор. Нямаме много алтернативи, работата с юношите трябва да е засилена, трябва да ги произведем играчите, трябва да има млади български футболисти, да им се дава шанс, да израстват, трябва да има някаква промяна", коментира още Петков.

Йордан Лечков: Искам много повече от Хубчев, футболистите да не си търсят оправдания

Йордан Лечков: Искам много повече от Хубчев, футболистите да не си търсят оправдания

"Пет поредни равенства - има изглед за притеснения"