Селекционерът на България Илиан Илиев даде пресконференция в Любляна преди утрешната проверка със Словения.

"Очаквам футболистите да покажат същото внимание. Да не говорим за желание, защото в националния отбор е чест да си повикан, още повече да играеш. Очаквам тежък мач, имат обигран състав, победиха сериозни отбори, футболистите осъзнават важността на двубоя.

Официално: Илиан Илиев ще води едновременно националния отбор и Черно море

Официално: Илиан Илиев ще води едновременно националния отбор и Черно море

Новото споразумение бе сключено преди утрешния мач със Словения

Трябва да се направи отбор, който да направи така, че хората отново да се идентифицират с него. Доста отбори дръпнаха напред, тези мачове са основата, върху която трябва да стъпим. Трябва да спечелим групата в Лига на нациите. Не мога да определя кой е по-добър Румъния или Словения.

Словенците играят по-директен футбол, макар че също имат футболисти, които могат да свалят топката. Трябва да сме агресивни в единоборствата, трябва да сме много компактни като отбор. Всеки един отбор, който иска да има успехи, изисква борбеност, не само Черно море.

Естествено, че искаме да имаме някакъв стил. Един отбор започва да се гради отзад напред. Искаме да играем модерен футбол, не да внасяме стила на Черно море", каза Илиан Илиев в Словения.

В дефанзивен план сме стабилни, добре е да не губиш, но е най-добре да побеждаваш. Приемаме, че тези резултати (последните) са позитивни, защото не сме загубили. Словения наистина е добър отбор, не го казвам от куртоазия. Надявам се това, което правим в малкото време, в предните лагери за половин час видео анализ, момчетата се справяха, да се получава", каза още треньорът.