Техническият директор на националните отбори на България - Георги Иванов, обяви, че целта пред Кръстаич и "лъвовете" е да се класират на европейското първенство.

"Предвид начина, по който играха двата отбора, смятам, че резултатът е закономерен. Първото полувреме ние имахме предимство. Второто - те. Можехме да отбележим и ако го бяхме сторили, мачът щеше да е различен. Има лека умора, но в краяна сметка футболистите дадоха всичко от себе си", каза Гонзо след нулевото равенство на нашите срещу Люксембург.

"Свърши се доста работа. Много млади играчи влязоха в националния отбор. Започна да се работи професионално - доктори, масажисти, треньори, анализатори. Направили сме добра симбиоза между екип и отбор. Този отбор го чака добро бъдеще в следващите месеци, години.

Люксембург - България 0:0 в контролна среща

Посритахме се здраво с Люксембург за нервно 0:0 в контрола

България продължава без загуба под ръководството на Кръстаич

Това, което мога да ви кажа е, че след една-две години, когато футболистите изиграят още 10-15 мача и напрупат повече увереност, тогава ще търсим върха на този отбор. Смятам, че след няколко години България ще има добър национален отбор, с който ще се гордее.

Благодаря на клубовете, че пуснаха играчите. Това не бяха дати за националните отбори, които са официални, а само за тези, които участват на световно първенство. Иван Йорданов беше болен. Ние, като ръководство, няма да рискуваме здравето на някой футболист. Той беше освободен, вече защо и как са пуснали футболистът да играе, е проблем на Лудогорец. Ние като екип никога няма да рискуваме здравето на някой играч.

Ще играем всеки мач за победа. Целта ни е да се класираме на европейско първенство. Не искаме да го афишираме така гласно, за да не създаваме напрежение в отбора, но цялата ни мисъл и цел, която имаме, е да се класираме на европейското първенство", разясни Георги Иванов.