"Не трябва да изпадаме в песимизъм от факта, че Черна гора направи равен мач в Лондон. Това каза пред Topsport.bg родният футболен специалист Георги Василев.

"Съвсем нормално е този мач стратегически да завърши 0:0. Това трябва да е един урок за нас - как да се играе не само на "Уембли", а и срещу по-именити отбори. Да не се оголваме, а да играем разумно в защита. Аз лично се надявам, че балканският манталитет може да изиграе лоша шега на черногорци. Не вярвам, че ще им върви до края. В този смисъл един корав отбор като Уелс защо да не вземе нещо от тях? При това ги посреща в Кардиф", коментира Гочето.

"Разбира се ние гледаме нещата през нашата камбанария. Така както на нас ни се иска. Ако се стигне до равен брой точки между нас и Черна гора не вярвам в последния кръг Швейцария умишлено да им легне като домакин. Трудно ми е да повярвам, че страна с такъв манталитет може да направи нещо подобно. По-скоро ако нямат мотивация могат да изиграят мача по-лежерно. Но дотогава има доста време", сподели още Василев.

"Не мога да кажа, че Матеус е дошъл по-късно и е трябвало да бъде назначен преди квалификациите. Всеки мач по своему е неповторим и никой не може да предвиди как е можело да завършат срещите срещу Англия и Черна гора. Важното е, че сега внесе в отбора мобилизация и желание на футболистите да се изявяват на върха на възможностите си. Дано този подем продължи и тогава нещата ще се оправят", категоричен е Василев.