Българският национален селекционер Георги Дерменджиев сподели в предаването "Домът на футбола" своята гледна точка във връзка с редица теми, сред които решенията на УЕФА за Евро 2020, баража с Унгария и сложната обстановка във връзка с пандемията от коронавирус. За финал Дерменджиев отново потвърди, че Ивелин Попов е отказал предложение да се върне в националния ни отбор, но все пак отдаде чест на бившия ни капитан за всички негови успехи по време на кариерата му с екипа на "трикольорите".

"Според мен отменянето на баража беше най-адекватното решение, което можеше да се предприеме. Ние трябва да се съобразим с цялостната обстановка. За момента ще трябва да играем в началото на юни, но ще трябва да се надяваме всичко да мине добре и да започнат отново клубните шампионати", започна селекционерът на България.

Селекционерът Дерменджиев: Преместването на Евро 2020 беше най-разумното нещо

Селекционерът Дерменджиев: Преместването на Евро 2020 беше най-разумното нещо

"Имахме готовността да играем сега, но трябва да се съобразим с кризата"

"На този етап е по-важно да се спре вируса. Играчите имат достатъчно воля и достатъчно добри треньори, които ще ги вкарат отново добра игрова форма. Гледаме как ще се развият темите във връзка със здравето на народа. Оттам нататък ще се нагласяме към обстоятелствата".

"Най-важно е здравето на нацията. Както ни позволи времето, така ще работим. Като планиране ще се нагласяме спрямо обстановката. Ще наблюдаваме повторно играчите и ще бъдат извикани най-добрите играчи".

"На Ивелин му прави чест и трябва да му благодарим за отделеното време в националния. Той е конкретен и изпълнява заръката си. Имахме приятелски разговор с него, в който той държи на това, което каза. Трябва да му благодарим затова, което направи през целия си период в националния отбор".

Ивелин Попов разкри дали ще се завърне в националния отбор

Ивелин Попов разкри дали ще се завърне в националния отбор

Попето говори и за ситуацията с коронавируса в Русия