Българският национален отбор има своя нов селекционер. Йордан Лечков набързо свърши работата си и повери "лъвовете" в ръцете на Георги Дерменджиев. Може би вицепрезидентът на отиващото си БФС игра на сигурно, след като реши да се довери на специалист с достатъчно авторитет сред футБОЛНОто ни общество.

Йордан Лечков: Георги Дерменджиев вече е треньор на националния отбор
Обновена

Йордан Лечков: Георги Дерменджиев вече е треньор на националния отбор

"Няма какво да го обявяваме"

Дойде време и чичо Гошо да се нагърби с наглед невъзможната задача да възроди състава на "трикольорите". На пръв поглед профилът на наставника отговаря напълно, за да получи длъжността. Пловдивчанинът е безкрайно ерудиран и опитен специалист, който със сигурност е готов за всяко едно предизвикателство начело на България. Международните мачове са негов специалитет, след като постигна паметни резултати с Лудогорец.

Снимка 415118

Източник: LAP.bg

Напоследък обаче треньорската му форма, ако изобщо може да си позволим подобен термин, е леко позанемарена. Имаше неуспешен период в казахстанския Ордабаси, а след това беше употребен и в Левски. На "Герена" той се задържа едва няколко месеца, падайки в жертва на тогавашния управленски хаос.

Решението на Лечков е любопитно и от още една гледна точка. От доста време предводител на България не е бил треньор, който да не говори само и единствено за дисциплина. Слага се край на немските възпитаници и приказките за ютията.

Далеч по-благ и умерен в изказванията си, Дерменджиев със сигурност ще опита друг подход, за да върне самочувствието на Попето и компания. Нека не забравяме, че именно специалист с подобен натюрел - Пламен Марков беше и последният наш селекционер, класирал националите на голям футболен форум.

Дерменджиев потвърди: Съгласих се да поема националния отбор
Обновена

Дерменджиев потвърди: Съгласих се да поема националния отбор

"Проведох разговор с Йордан Лечков"

Но времената се менят. И ако тогава гореспоменатият имаше в съблекалнята си Бербатов, Стенли и Мартин, сега на разположение са Исмаил Иса, Кристиян Димитров и Георги Пашов.

Ето това и голямото изпитание пред чичо Гошо: Ще може ли да направи от нищо нещо? Време няма, защото март месец наближава, а две поредни победи тогава, може да ни пратят сензационно и на Евро 2020.

Звучи повече от налудничаво, нали?

А и работата в националния тим е свързана единствено с родни футболисти. Знаем добре, че апогеят на Дерменджиев в Лудогорец беше отлично подплатен с голямата бройка легионери в Разград.

Снимка 401773

Източник: LAP.bg

Е, лудогорската връзка ще я има с наличието на Марселиньо и Вандерсон, но тепърва ще видим дали въпросното дуо ще продължи да пее с такава емоция "Мила родино"...

Ивелин Попов може да влезе в треньорския щаб на националния отбор за мачовете през ноември

Ивелин Попов може да влезе в треньорския щаб на националния отбор за мачовете през ноември

Такова предложение се обсъжда в БФС

Ако трябва да сме честни, Дерменджиев е най-добрият вариант за национален селекционер, точно в този момент, и на точно тази България. Предложения като Иван Колев и Александър Димитров, прокламирани от Венци Стефанов, пък звучаха леко несериозно, а като нищо можеше да доведат и до ново дъно на този етап от историята на "трикольорите".

Трудното за селекционера започва от днес.

Със сигурност милиони българи имат "формула" за възраждането на националния тим и изгарят от желание да я споделят с чичо Гошо. Други пък ще го следят под лупа и при всяка грешка ще му лепнат клеймото "некадърник".

Балъков: Не бягам от отговорност, с този материал може да се класираме на Европейско

Балъков: Не бягам от отговорност, с този материал може да се класираме на Европейско

"Расистките скандирания бяха капака на всичко"

Така, че Дерменджиев ще трябва да обмисля добре всяко едно свое действие. Нека го прави с хладен разум, защото така или иначе дъното вече е достигнато. По-лошо едва ли има накъде! А дали ще се превърне в поредната жертва на футболната ни несъстоятелност, ще разберем съвсем скоро.

Снимка 405992

Източник: LAP.bg