Бончо Генчев е в Лондон, за да наблюдава европейската квалификация между Англия и България. Първият българин играл във Висшата лига даде интервю за Sportal.bg преди сблъсъка.

"За мое голямо щастие успях да подпиша договор след Спортинг с Ипсуич. Първият българин в Англия. Спомените са уникални. Докосването до английския футбол е едно прекрасно чувство, една приказка, която не искаш никога да свършва. Хората ти дават възможност да правиш това, което обичаш по най-добрия начин. Условията са прекрасни, за да даваш всичко в най-добрата светлина и да бъдеш рицар на игрището.

Балъков: Предвид точките, с които разполагаме в момента, е трудно да говорим за класиране на Европейско

Балъков: Предвид точките, с които разполагаме в момента, е трудно да говорим за класиране на Европейско

"Марселиньо и Вандерсон са много добри играчи и съм сигурен, че с опита и класата си ще ни помогнат"

Аз завиждам на футболистите, колкото и грозно да звучи. Бих дал пет години от живота си, за да бъда на тяхното място. Не мога да опиша какво е да облечеш фланелката с лъва на гърдите си и да излезеш и да се раздадеш. "Уембли" е една арена, на която те трябва да покажат, че заслужават тази фланелка и заслужават да стъпят на това свещено място.

Трябва най-малкото да надскочат себе си нашите национали. От първата минута да излезеш и да даваш всичко от себе си на 110 процента. Да пречиш с всичко на техните възможности, които са много големи. Когато застанеш и той вижда опонент, който може да се противопостави, трябва да се опиташ да се наложиш и да го надиграеш. Тогава може да се получат нещата, тогава надхвърляш и себе си. Малко е философски и рицарски бих казал, да заложиш всичко от себе си", категоричен бе бившият нападател.

Бербатов преди визитата на България на Англия: Във футбола понякога се случват чудеса

Бербатов преди визитата на България на Англия: Във футбола понякога се случват чудеса

"Защитниците на домакините трябва да внимават за Десподов"

"Ивелин Попов изобщо не отстъпва на младите в нищо. Десподов - млад. Краев също ми харесва. В Лига на нациите направи два хубави мача, но след това имаше затишие, типично за един юноша. Трябва във всеки мач да е на ниво. Мисля, че нито Десподов, нито Краев, нито Ивелин Попов, нито Дяков отстъпва на тях. Въпросът е да надхвърлят себе си и да погледнат сериозно на нещата. Защото разчитаме на тях. На това младо поколение и на тези, които са звезди при нас. Краев ми хареса в Лига на нациите в Словения. Вкара в началото, много активен, много амбициозен. Правеше неща, които се виждаше, че е израснал. След това имаше едно колебание, типично за млад футболист. Сега отново възможност има. Португалският футбол е по-близък до нашия. "Тики-така", както му казват. Надявам се тази вълна нещо да направи. "Уембли" е тежка арена, на която трябва да го направят, но защо не?", загатна Генчев.

Бончо Генчев: Дано изненадаме Англия и направим поне реми

Бончо Генчев: Дано изненадаме Англия и направим поне реми

"Играчите на Красимир Балъков ще имат достатъчно мотивация"