Бившият английски национал Гари Невил смята, че момчетата на Гарет Саутгейт е трябвало да напуснат терена при евроквалификацията срещу България в София.

"Не мога да повярвам, че го казвам, но вече подкрепям решението на играчите на Англия да беше такова, че да напуснат терена в мача с България. Мисля, че всеки трябва да подкрепи момчетата и Гарет Саутгейт в подобно действие. Ако се случи сходно наказание с Англия, мисля, че други европейски отбори да подкрепят страната ни и да се откажат от тези турнири. Явно това трябва да стане, за да се промени нещо", коменитра Невил пред Sky Sports.

"Никой от ръководните органи не може да се справи с тези ексцесии и е редно самите футболни нации да го направят. Трябва да се случи, защото ако си черен англичанин, играещ срещу България и те ги глобят с тези пари, то ти ще знаеш, че нищо не зависи от теб и това ще продължи. Тези пари не се плащат от феновете, злоупотребили със ситуацията. Напълно нормално е хората да изразят негодуванието си срещу ФИФА и УЕФА, че не се борят с този голям проблем. В този случай 85 хиляди евро и няколко мача няма да се справят със ситуацията. Ако почнат да глобяват федерациите с милиони евро, то тогава може да видим някакви действия", продължи Невил.

Антирасистки организации във футбола призоваха УЕФА към по-строги мерки срещу България

Антирасистки организации във футбола призоваха УЕФА към по-строги мерки срещу България

Групировките определиха като "смущаващо" наложеното наказание

"Това е моето становище. Глобявайте ги с милиона паундове, затваряйте им стадионите за дълъг период от време и ще видим дали всичко ще продължава", призна още Гари Невил.