През миналото лято Димитър Митов напусна Кеймбридж, но остана на Острова. Малко по на север с екипа на Сейнт Джонстън той изигра 41 мача през сезона. Самият вратар е доволен от кампанията, завършила с мисия за оцеляване в шотландския елит. Ето какво каза той пред колегите от БНТ

"Лично като мое представяне съм доволен от себе си, защото направих доста силен сезон за клубния си отбор и всяка една задача, която си поставих преди да отида в него, я изпълних индивидуално. Щастлив съм, че изкарах целия сезон без контузии и той бе доста силен. Разликата е в това, че в Шотландия имаш право да играеш в Европа, ако се класираш. Също така и да играеш срещу гигантите Селтик и Глазгоу Рейнджърс. Ако успееш да направиш силни мачове срещу тези велики отбори, твоето име ще се разпространи повече в Шотландия", коментира вратарят в специално интервю за предаването "Арена Спорт".

Той сподели и мнението си за националния тим и за работата със селекционера Илиан Илиев.

"Румъния и Словения са два доста сериозни противници, с които ще играем. Смятам, че това са много добри мачове ние да растем като отбор. Господин Илиев е доста спокоен човек смятам, че неговата философия за футбола е доста проста. Има идеи, които работят за него. Както виждате, Черно море направи доста силен сезон в нашето първенство. Всеки един футболист в националния отбор се наслаждава на неговата работа и расте под неговото ръководство. Надявам се да постигнем големи успехи с него", допълни той преди предстоящите контроли на "лъвовете" срещу румънците и словенците на 4 и 8 юни.

"Смятам, че имаме доста талантливи вратари в България, но когато щабът прецени кои трима да извика, всеки един от нас иска да играе и да бъде титуляр на представителния тим. Това вече зависи от нашето представяне на клубно ниво и в тренировъчния процес, когато се съберем на лагер. Познавайки момчетата, който и от нас да пази, другите двама ще го подкрепят, защото все пак играем за благото на България. Самочувствието е всичко във футбола. Когато един отбор има самочувствие, играе по-добре. Резултатите се подобряват след назначаването на господин Илиев, но винаги трябва да търсим повече. Когато играеш за България, трябва винаги да търсиш победата", каза още Митов.

Илиан Илиев: Разочаровани сме от това, че клубове не пускат играчите си

Илиан Илиев: Разочаровани сме от това, че клубове не пускат играчите си

Вижте какво сподели той преди контролите