Националният отбор по футбол загуби от Уелс в Лигата на нациите. С 0:1. В последните мигове на излишно дългото допълнително време.

В Кардиф едва ли имаше нужда от 5 добавени минути към мача, който се разви в сравнително добър тон и бе затрудняван и забавян единствено от обичайните претенциозни атмосферни условия.

Уелс победи България с 1:0 в мач от Лига на нациите

България се провали в последната секунда срещу Уелс

"Драконите" се наложиха с 1:0 над "лъвовете"

Да, допуснахме грешка в края. Но именно на основата на неточностите в играта на единия отбор, другият стига до своя шанс. Това е играта. Жалкото бе, че се случи по възможно най-неприятния начин - в края на двубоя.

Както беше и срещу Ирландия. Тогава до поражение не се стигна, но загубата на точки в заключителните моменти на двубоя не бе добра новина за тима ни.

България и Ирландия завършиха 1:1 в Лига на нациите

Гол в продължението отне победата на България срещу Ирландия

Двубоят на "Васил Левски" завърши 1:1

И не става дума за открояваща се слабост в играта на футболистите ни. Нито пък за отпускане. По-скоро за липса на късмет. И индивидуална грешка.

Михаил Мадански правилно отбеляза в студиото на националната телевизия, че ще бъде добре, ако и Георги Дерменджиев извършва една финална смяна в края на срещата, за да убие и прекърши евентуален подем и последен щурм на съперниците ни.

Снимка 495065

Източник: LAP.bg

В това няма нищо срамно, при положение, че Трапатони, Капело, Фернандо Сантош и Дидие Дешан са сред специалистите, често използващи този похват.

Има резон в подобно отношение към случващото се, а не на последно място, макар и за няколко минути е добре шанс за изява да получат младите бъдещи титуляри в първия отбор на страната ни. Какъвто потенциално е Филип Кръстев, да речем.

Дебютантът Филип Кръстев: Чувството е невероятно

Дебютантът Филип Кръстев: Чувството е невероятно

"Опитът е много важен за мен"

Срещу Ейре, а и в срещата с Уелс, отборът ни игра разумно. С премерен риск и без излишни необмислени решения както в нападение, така и в защитната линия от играта ни.

Националите очевидно имат ясна представа какво трябва да сторят на терена и следват прецизна, предварително изградена стратегия.

Снимка 495058

Източник: GettyImages

България изглежда добре срещу опонентите си. И, както отбелязаха част от играчите след последния сигнал в Кардиф, с покрито самочувствие доказват, че могат да бъдат равностойни на всеки съперник. Въпреки това, че реалността в днешния футбол по-скоро не е в наша полза.

Георги Костадинов: Видяха се много позитивни неща, надявам се късметът ни да се върне

Георги Костадинов: Видяха се много позитивни неща, надявам се късметът ни да се върне

"Доста е жалко и минорно в съблекалнята"

Можем да си пожелаем само едно - липсата на късмет срещу досегашните ни съперници във второто издание на Лигата на нациите да ни се върне тогава, когато наистина ще бъде от значение - в ключовия за отбора, а защо не и за националното ни самочувствие двубой с Унгария.

Полуфиналният плейоф за участие на Европейското първенство ще се играе на 8 октомври, в София. Първоначално срещата трябваше да се играе на 26 март, но заради пандемията от коронавирус беше отложена, както в последствие и цялото Европейско.

Снимка 495064

Източник: LAP.bg

При успех националите ще се изправят на 12 октомври срещу победителя от срещата между Исландия и Румъния. България ще бъде домакин и на този евентуален сблъсък.

Райън Гигс: Вдъхновени сме, България ни затрудни много

Райън Гигс: Вдъхновени сме, България ни затрудни много

"Ние трябва да се подобряваме, това е нашата цел"