Вратарят на Миньор (Перник) Иван Чворович бе извикан за заместник на отпадналия от мачовете на националния отбор с Холандия и Турция Николай Михайлов, съобщи селекционерът на лъвовете Любослав Пенев на днешната си пресконференция. Така роденият в Сърбия Чворович има шанс да дебютира за България.

Другите вратари, на които Пенев ще разчита, са Пламен Илиев и Стоян Колев. В първите дни от лагера в Правец с отбора ще тренира и Стефано Кунчев (Славия), но той няма да пътува със състава за Амстердам и Залцбург.

„Първо, искам да благодаря за организацията, която бе създадена за нас. Ръководството на БФС се погрижи да има тренировъчен терен в Правец специално за нас, игрището е съвсем ново. Не желая да паднем под резултата и под играта, която показахме в Унгария. Ние ще сме отбор, който иска да побеждава, да владеем топката, без значение срещу кой ще се изправим. Имаме три проверки, две сега и една през септември, след които е ред на официалните мачове.

В контролата с Холандия ше играем като гости, те ще искат да направят добър мач, представят си новата екипировка. Стадионът ще е добър, остава само да играем футбол. Разузнали сме ги. Ще работим тези пет дни за мача с Холандия и успоредно с това за срещата с Турция. Нито един от двата мача няма да бъде подценяван, независимо кой е първи и кой е втори.

"Моите правила са строги, но не са сложни. Никой не се оплаква", каза по време на своята пресконференция Любослав Пенев.