Тази вечер в 19:00 часа България посреща Чехия на Националния стадион "Васил Левски" в последен двубой от европейските квалификации. И за двата тима срещата e протоколна, тъй като гостите вече се класираха, а на нас надеждите ни остават в баража догодина. 

Мачът ще бъде последен за капитана на "лъвовете" - Ивелин Попов, който вчера изненада дори Георги Дерменджиев с новината, че се отегля.

Срещата ще бъде пред празни трибуни заради наказанието за расизъм, което ни бе наложено след мача с Англия.

Мачът с Чехия ще бъде последният за Ивелин Попов в националния отбор на България

Мачът с Чехия ще е последен за Попето в националния отбор

Попето разкри новината на пресконференцията преди последната ни квалификация за Евро 2020 - срещу Чехия

На този ден точно преди 26 години Господ беше българин, когато на "Парк де Пренс" Емил Костадинов наказа Франция и класира националите на световното първенство в САЩ. Сега обаче нещата са доста далеч от онези времена.

Националният отбор ще се опита да постигне победа, тъй като вече 12 мача нямаме успех. Последният такъв беше срещу Кипър с 2:1 в Лигата на нациите през октомври 2018.

Очаква се да има някои промени в сравнение с приятелската среща с Парагвай преди дни. На вратата се очаква да започне Пламен Илиев, а пред него в защита ще действат Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски, Георги Терзиев и Петър Занев. Симеон Славчев ще си партнира с Кристиан Малинов в средата на терена, а Кирил Десподов и Вандерсон ще бъдат на крилата. Атаката ще води Димитър Илиев, а зад гърба му ще го подкрепя Ивелин Попов.

Треньорът на Чехия Ярослав Шилхави пък се очаква да пусне в игра Вацлик под рамката и Цоуфал, Челустка, Брабец и Борил в отбрана. Сучек и Крал ще са двойката опорни полузащитници, а пред тях като плеймейкър ще действа Дарида. Масопуст и Янкто ще оперират по крилата, а атаката ще води Кръменчик.