След като отказа да говори пред медиите при прибирането си от Косово, президентът на БФС Борислав Михайлов разпространи декларация до футболната общественост в страната. В нея той призова за търпението на фенове и медии към националния отбор и селекционера Петър Хубчев.

Президентът на федерацията също така увери, че информациите за смяна на наставника са спекулативни.

Петър Хубчев: Не коментирам Левски, Лечков да не напада футболистите ми

Хубчев пак не отрече за Левски, готов е да се раздели с националния тим

"Няма да допусна Йордан Лечков да напада футболистите ми"

Ето какво пише в официалното съобщение:

"Във връзка с тиражираните информации от последните няколко дни, поставящи под съмнение бъдещето на националния селекционер на България, държа да подчертая следното:

Българският национален отбор има старши-треньор и неговото име е Петър Хубчев. Оставането на селекционера на поста никога не е било поставяно под съмнение нито от страна на ръководството на Българския футболен съюз, нито лично от негова - а всички публикации, твърдящи обратното, бих окачествил като спекулативни.

Българският национален отбор върви по правилен, макар и труден за извървяване път, и призовавам всички представители на медиите, всички привърженици и спортната общественост като цяло, да му бъде осигурено нужното спокойствие и да му бъде гласувано необходимото доверие, за да продължи да се развива в положителна посока".

Йордан Лечков: Искам много повече от Хубчев, футболистите да не си търсят оправдания

Йордан Лечков: Искам много повече от Хубчев, футболистите да не си търсят оправдания

"Пет поредни равенства - има изглед за притеснения"