В БФС все още очакват бившият селекционер Лотар Матеус да официализира раздялата си с българския национален отбор, разкри "24 часа".

Според договорката между двете страни те ще прекратят договорните си отношения по взаимно съгласие. За целта Матеус трябва да подпише нужния документ.

Това, че още не го е направил, явно даде кураж на германската легенда да обяви в родината си, че до края на ноември е обвързан с националния ни отбор. Контрактът, който трябва да бъде прекратен, изтича точно тогава.

Лотар говори за ситуацията около себе си пред списание "Шпорт билд". Той казва, че все още не се е отказал от мечтата си да води отбор в Германия, но явно никой клуб все още няма смелостта да му даде шанс. Бившият ни треньор нямал нищо против да започне работа и във Втора бундеслига при подходящо предложение.

"Договорът ми с българския тим продължава до края на ноември. Има запитвания към мен от първодивизионни европейски клубове", споделя Матеус пред изданието.

Престоят му в националния отбор бе прекратен след спешна сбирка на ръководството на БФС на 19 септември. За последно Лотар води България в европейските квалификации срещу Англия и Швейцария в началото на миналия месец, в които записахме загуби с общ резултат от 1:6.

Според споразумението за прекратяване на договора рекордьорът по мачове за бундестима ще получи част от възнаграждението си за септември. Пълният му размер е 30 000 евро.