Националният ни отбор загуби с 0:1 гостуването си на Норвегия в мач от турнира Лига на нациите и сдаде първото място в групата именно на този съперник. Победихме "викингите" със същия резултат на стадион "Васил Левски", но те са с по-добра голова разлика. Преди мача се вдигна много шум, най-вече в Норвегия. Треньорът им Ларс Лагербак, част от футболистите му и медиите се надпреварваха да говорят, че играчите на Петър Хубчев лежат по терена, бавят времето и използват "мърсни номера". "Викингите" пък бяха най-груб отбор в групата ни с най-много извършени нарушения и получени картони. Снощи двата тима си размениха ролите.

Норвегия победи България с 1:0, вече е лидер в групата

Норвегия приземи България! "Лъвовете" на Петър Хубчев сдадоха лидерската позиция след загуба в Осло!

"Лъвовете" с доста слаб мач

Определено норвежците полежаха повечко на тревата в някои периоди от мача. И ни победиха с един гол от един точен удар във вратата. Нещо, което се отдаваше на нашите "лъвове" до момента. Ние пък сме отборът с повече картони снощи - 6:1 жълти в "полза" на България.

Какво друго показва статистиката от официалния сайт на УЕФА?

Ларс Лагербак преди мача с България: Какъв е смисълът да оставам, ако отборът не се развива?

Ларс Лагербак преди мача с България: Какъв е смисълът да оставам, ако отборът не се развива?

"Ако спечелим групата, ще продължа да работя"

Норвегия достигна до далеч повече корнери - 6 при 1 за нашия отбор. Засадите са 2:2. Съперникът ни е владял топката малко повече време от нас. Тук процентовото съотношение е 52 на 48. Съвсем леко предимство имат и по отношение на точността на пасовете - 78% за тях, 77% за нас.

Водим значително по жълти картони, но нарушенията са 16 на 16.

В оставащите два кръга Норвегия гостува на Словения и Кипър. Ние имаме визита на кипърците, след което приемаме словенците в последния ни мач от групата.

А в ДНК-то на Норвегия е заложено да грубиянства на терена

А в ДНК-то на Норвегия е заложено да грубиянства на терена

Днешният ни съперник е №1 в групата по два показателя - извършени нарушения и картони