В Норвегия не спряха да надигат вой и смешен плач преди мача с нашия национален отбор от Лигата на нациите. Тази вечер гостуваме на въпросния отбор от 21:45 часа. С идеята да не загубим (защото така ни устройва) и да запазим първото място в групата. Определено имаме самочувствие (дори и с идея да не загубим). Защото стигнахме до три победи в три мача. Лидери сме в групата с девет точки, надделяхме над всеки един от съперниците. Включително и над Норвегия. Макар и с 1:0, дори и с късмет, както казват във въпросната страна. Имаме положителен баланс срещу "викингите". Били сме ги със 7:0. Но вместо да мълчат и да покажат нужното уважение, те отвориха уста. Дано им я затворим отново на терена.

Снимка 377335

Източник: LAP.bg

Селекционерът им Ларс Лагербак вчера заяви, че в ДНК-то на нашите футболисти било заложено да лежат по терена и да бавят времето. Медиите в Норвегия пък не спират да въртят снимка, на която се виждат две топки на терена по време на мача ни с Кипър. Това били "мръсни български номера". Двете топки бяха в полето на кипърците, а те организираха атака. Никой от тях не изрита извън терена втората топка, а поне двама футболисти бяха до нея. Но явно това е убегнало от погледите "викингски"...

Снимка 377571

Източник: LAP.bg

Че отдавна не сме футболна сила е ясно на всички. Но при Петър Хубчев победихме отбори като Холандия и Швеция. Норвегия? Те също не са кой знае какво - 18 години пропускат участие на голям футболен форум (България 14). Да изберат в ролята на кого са - на Хърбел или Щърбел. И да си останат в замъка Сория Мория. Лагербак не е нито Петер Кристен Асбьорнсен, нито Йорген Му - приказките му не ни харесват.

Ларс Лагербак: В ДНК-то на българските футболисти е да лежат по терена!

Ларс Лагербак: В ДНК-то на българските футболисти е да лежат по терена!

"Предупредих футболистите си да не се влияят от поведението на съперника"

Българите лежат по терена. Как да не лежат, когато има грубияни да ги повалят на тревата? Норвегия не е лидер в групата ни по точки, но е №1 по други два показателя - извършени нарушения и получени картони. Нарушили са правилата на играта 62 пъти - средно по 20 на мач. На второ място е Словения с 50, а трети са кипърците с 49. "Лъвовете" на Петър Хубчев "повалят жертвите" си с чисти средства - на последно място сме с 40 нарушения.

Снимка 383572

Източник: LAP.bg

Какво ще кажете, г-н Лагербак?

Според данните на УЕФА и ESPN норвежците са лидери и по картони - 7 жълти и 1 червен. Само веднъж в нашата група беше гонен футболист. И той е от Норвегия (именно в мача с България).

Да полежим на терена и довечера. Наритани, но с нова точка или три...

Ларс Лагербак преди мача с България: Какъв е смисълът да оставам, ако отборът не се развива?

Ларс Лагербак преди мача с България: Какъв е смисълът да оставам, ако отборът не се развива?

"Ако спечелим групата, ще продължа да работя"