В 12-ия кръг на Серия А Наполи загуби у дома (0:1) от Емполи, който е воден от Аурелио Андреацоли, бивш асистент на Лучано Спалети. Нека отбележим, че по време на самостоятелната си треньорска кариера той победи неаполитанците за пети път.

Авторитетното издание La Gazzetta dello Sport унищожи напускащия треньор на Наполи Руди Гарсия с оценката си, давайки му позорното 4.0. За най-добър играч на домакините отново бе признат грузинецът Хвича Кварацхелия, който се появи на терена в 54-ата минута - 6,5. Коментарът на изданието:

"Провал, който преля чашата": Главата на Руди Гарсия пада още днес, ясно е кой поема Наполи

"Провал, който преля чашата": Главата на Руди Гарсия пада още днес, ясно е кой поема Наполи

Игор Тудор ще е новият треньор на неаполитанците

"Той пусна топката към Линдстрьом, стреля веднъж отдясно, два пъти отляво, принуждавайки вратаря Бериша да покаже цялото си умение. Защо Квара влезе на терена едва след почивката?" Очевидно отговорът се крие в рецензията на работата на Гарсия: "Разтърси Наполи и го унищожи."

Corriere dello Sport оцени играта на Кварацхелия с 6.0: "Вратарят Бериша не позволи на Квара да направи чудо. Но такъв талант не трябва да седи на пейката."

Tuttosport беше доста критичен към представянето на Хвича - скромните 5.0: "Можеше да вкара победния гол при резултат 0:0, но вратарят Бериша го отказа от тази възможност. Трудно навлизаше в мача и допускаше грешки дори при елементарни пасове."