Никола Цолов спечели първите си точки в основно състезание във Формула 3. Това стана факт, след като българинът завърши на шестата позиция в дългата надпревара на пистата "Каталуния" край Барселона.

Българинът започна състезанието от третото място и запази позицията си зад Кристина Менсъл и Арвид Линдблад в дългия спринт до първия завой. Последва малко изоставане за Цолов от двамата лидери, което позволи на Люк Браунинг да го изпревари в началото на петия тур.

Последваха много обиколки, в които Цолов кара зад британеца и дори бе близо до това да го атакува, но така и не успя да си върне третата позиция. Този дълъг период, който той изкара зад Браунинг, му изигра лоша шега в края, когато българинът остана без сцепление в предните си гуми и започна да губи позиции.

Първо той бе изпреварен от Леонардо Форнароли в 22-та обиколка, след което и Оливър Гьоте мина пред българина в началото на 23-ия тур. Цолов обаче успя да парира последвалите атаки на съотборника си Лорън вас Хьопен и Алекс Дън и да съхрани шестото място, на което и финишира.

Така за първи път в своята кариера във Формула 3 той спечели точки в дълго състезание. До момента българинът имаше четири класирания в зоната на точките, но всички те бяха в спринтови състезания.

Никола Цолов направи най-силната квалификация в досегашната си кариера във Формула 3

Никола Цолов направи най-силната квалификация в досегашната си кариера във Формула 3

На пистата „Каталуния"