Насър Ал-Атиях доминира в 10-ия етап на Рали Дакар 2014, а Карлос Сайнц отпадна след тежък инцидент.

Ал-Атиях премина 631-километровата отсечка с почти четири минути по-бързо от легендата Стефан Петерхансел, който намали лидерството на Нани Рома в надпреварата до само две минути. Петерхансел водеше в началото на отсечката, но Ал-Атиях бе много силен в следващата фаза. Рома завърши трети в етапа, но сега ще трябва да се оглежда за Пеерхансел, който е вече само на 2:15 мин. от върха.

Четвърти в етапа бе Жиниел де Вилиер, който бе първият състезател, който не е с кола на Мини в челото. Голямата новина на деня бе отпадането на Калос Сайнц. Двукратният световен рали шампион получи леки контузии в инцидента, който прекрати неговото участие. Ситуацията настъпи в неутрална секция на около 2/3-ти от дистанцията, като до този момент испанецът се движеше в Топ 3.

Кристоф Холовчиц записа пето време в етапа със своето Мини, но остава далеч от южноамериканската звезда Орландо Теранова в битката за петото място в генералното подреждане.

При мотоциклетите Хуан Бареда спечели още един етап, но Марк Кома продължава да води с комфортната преднина от 44 минути.

При камионите продължава оспорваната битка между де Роой и Каржинов. Руснакът завърши втори и съкрати още 6 минути от преднината на холандеца, който остана трети. В генералното класиране преднината на де Роой остана само 8 минути.

В клас АТV Игнасио Касале от Чили продължава увелено да води.