Старши треньорът на Монтана Атанас Атанасов коментира победата с 1:0 над Етър.

"Мисля, че имаме повече качества от тези на Етър. Изчакахме си момента търпеливо, за да си вземем победата. При всички положения победата ще ни даде самочувствие. Изиграхме добър мач в София, където не успяхме да победим. Днес имаше малко повече скованост и заради това не създадохме ситуации пред противниковата врата. За мен Славия е по-стойностен отбор от този на Етър. Победата ще даде увереност на играчите. Тя ни трябваше, макар да се изплъзваше в много от мачовете, където играехме с по-силни отбори. Днес обаче се получи.

Това беше стратегията с Росен Кръстев. Когато дойде моментът, и ако резултатът не е положителен за нас, той да влезе с тези указания. Това не значи, че треньорът го е пуснал и спечели мача. Спечели го Росен Кръстев, който си свърши работата, за която му плащат в крайна сметка.

Монтана победи Етър с 1:0

Монтана и Етър си размениха местата в дъното на класирането

Росен Кръстев с първи гол в елита

"При всички положения мачът с Ботев Враца ще е тактически и този, който сбърка по-малко - ще спечели. Мисля, че там нашите възможности за по-големи, зависи как влезем в мача. Смятам, че имаме добри шансове да победим и там. Всяка една победа от психологическа гледна точка е много добре. Не сме постигнали нищо. Направихме малка крачица. Трябва да спечелим поне още три мача, за да сме сигурни в оцеляването си. Всеки мач играем на предела и каквото се случи. Животът не може само нагоре, седяхме доста долу, дано сега да се вдигнем нагоре", заяви Атанас Атанасов.