Един от стадионите за Световното първенство в Катар - "Рас Абу Абуд" ще се премести в друга държава след края на Мондиала. Съоръжението ще бъде преместено на 5000 км, за да бъде доказано чудото на технологиите.

А пък Катар по този начин ще се опита да покаже до какви висини е достигнало тяхното инженерство и как изборът на ФИФА да им даде Мондиал е правилен във всяко едно отношение.

Една от чисто новите арени, които бяха изградени за мачовете на Световното първенство, е представителна извадка за рационално потребление. Арената е построена е от 974 контейнера. Те са сглобени като детски конструктор, и са оборудвани така, че да не пречи по никакъв начин на пълноценното използване на помещенията вътре.

Контейнерите ще бъдат представени на Тунис след турнира. Там те отново ще бъдат събрани на чисто нов стадион. Градът на Сфакс се нуждае повече от него, тъй като местният клуб Сфаксиен използва доста остаряло съоръжение.

Стадионът ще посрещне пет мача от предварителните групи, както и един двубой от осминафиналите. Самият стадион все още не е завършен окончателно, като датата за приключване на работата е в края на 2021-а година.

Лучо Енрике: Искам Испания да спечели Мондиал 2022

Лучо Енрике: Искам Испания да спечели Мондиал 2022

"Стремим се да бъдем сред основните кандидати"