Мароко поднесе втора голяма сензация на Мондиал 2022, отстранявайки Португалия на 1/4-финалната фаза с успех с 1:0 над именития си съперник.

Двубоят на стадион "Ал Тумама" поднесе много емоции на зрителите и в крайна сметка "атласките лъвове" се поздравиха с успеха след гол на Юсеф Ен-Несири.

По този начин Мароко стана първият африкански отбор на 1/2-финал на Световно първенство.

Мароко - Португалия 1:0, (Развой на срещата по минути)
на живо

Мароко - Португалия 1:0, (Развой на срещата по минути)

Страхотен мач на стадион "Ал Тумама"

Двата отбора се захапаха здраво още от първите минути на 1/4-финалния сблъсък. Още в 5-та минута центриране от пряк свободен удар намери Жоао Феликс, който с летящ плонж стреля към вратата, но Боно демонстрира страхотния си рефлекс и изби в корнер.

Снимка 598935

Източник: GettyImages

В средата на първата част централният нападател на Мароко Ен-Несири облиза топката с върха на главата си след центриране от пряк свободен удар, но не успя да намери целта.

Снимка 598932

Източник: GettyImages

Малко след това Жоао Феликс стреля от границата на наказателното поле, получи се изключително опасен рикошет в тялото на марокански защитник и топката премина на сантиметри от вратата на Боно, който вече се беше хвърлил в другия ъгъл. 

Така се стигна до 42-рата минута, когато Мароко откри резултата чрез Ен-Несири. Централният нападател на Мароко получи центриране отляво и с лъвски скок изпревари вратаря на Португалия, който излезе неразчетено, последва удар с глава и топката се озова в мрежата на "мореплавателите".

Снимка 598939

Източник: GettyImages

Две минути по-късно Бруно Фернандеш беше близо до това да изравни резултата, но изстрелът му срещна напречната греда.

Пет минути след почивката Мароко можеше да удвои преднината си. Хаким Зиеш центрира остро от пряк свободен удар, никой не успя да играе с топката, но вратарят на Португалия този път се справи и опази мрежата си от второ попадение.

Снимка 598934

Източник: GettyImages

Роналдо се появи в игра в 51-вата минута на мача и веднаг получи капитанската лента от Пепе.

Снимка 598941

Източник: GettyImages

В 64-та минута Бруно Фернандеш отправи мощен шут от около 15 метра, но топката облиза горната греда на мароканската врата.

Седем минути преди края на мача Португалия пропусна златен шанс да изравни, когато Боно спаси много опасен удар на Феликс, който отиваше право в горния ъгъл на вратата.

Снимка 598940

Източник: GettyImages

В първата минута от добавеното време Боно отчая и Кристиано Роналдо, спасявайки изстрел на нападателя от близка дистанция.

В 93-тата минута Шедира получи два жълти картона в рамките на една минута и остави съотборниците си с човек по-малко на полето. 

В последната минута от продължението Пепе пропусна златна възможност да изравни резултата след удар с глава и така протугалците се простиха с мечтите си за 1/2-финал.

Снимка 598944

Източник: GettyImages

Мароко - Португалия 1:0

1:0 - Ен-Несири 42'