Аржентина победи Хърватия с категоричното 3:0 на стадион "Лусаил" в първия полуфинал на Мондиал 2022 и напълно заслужено се класира за финала на надпреварата, където ще очаква победителя от мача между Франция и Мароко.

"Гаучосите" откриха резултата от дузпа чрез Лионел Меси в 34-а минута, а 5 пет минути преди края на първата част точен беше и Хулиан Алварес. Точка на спора сложи Алварес с втория си гол в мача в 69 минута след блестящ пробив на Меси по десния фланг.

Снимка 599286

Източник: GettyImages

Другият полуфинал на Мондиал 2022 ще се играе утре от 21:00 часа, а финалният сблъсък е насрочен за 18-ти декември.

Аржентина - Хърватия 3:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Аржентина - Хърватия 3:0 (Развой на срещата по минути)

Двата тима не допускат опасности пред вратите си

Лионел Меси ще получи шанса да увенчае бляскавата си кариера със световна титла, след като изведе Аржентина до победата в първия полуфинал на Световното първенство в Катар.

Снимка 599294

Източник: GettyImages

За разлика от четвъртфинала срещу Нидерландия, когато се нуждаеха от драматична победа с дузпи, този път аржентинците триумфираха с относителна лекота, наказвайки всички грешки на хърватите.

Хърватия започна по-уверено, с владеене на топката, но без реални положения пред вратата на Мартинес, преди в 34-ата минута реферът Даниел Орсато да отсъди дузпа за "албиселесте", след като Хулиан Алварес се сблъска с хърватския вратар Доминик Ливакович.

Снимка 599290

Източник: GettyImages

Въпреки протестите на хърватите и червения картон, който Марио Манджукич(асистент на Златко Далич) получи на пейката, Меси беше безмилостен с перфектно изпълнена дузпа, за да изведе своите напред.

Меси изравни рекорд на Лотар Матеус

Меси изравни рекорд на Лотар Матеус

Вижте подробности

Хърватия не се съвзе, а резултатът стана 2:0, след като младият нападател на Манчестър Сити Алварес използва доверието, което получи от селекционера Лионел Скалони, за да удвои в 39-ата минута със самостоятелен пробив.

Снимка 599293

Източник: GettyImages

През второто полувреме Хърватия отново опита да атакува, преди в 69-ата минута Меси да направи фантастичен пробив по десния фланг, направи Йошко Гвардиол за смях и асистира на Алварес за втория му гол и за подпечатването на победата.

За хърватите обаче голямото постижение е факт и сега те ще очакват завършването на още едно успешно Световно първенство с битка за бронзовия медал.

Снимка 599296

Източник: GettyImages