Изпълнителният директор на Миньор Перник Велизар Димитров напусна клуба. Той е подал оставката си в петък, но не е пожелал новината да излиза в публичното пространство, за да не се нагнети напрежението у футболистите на тима преди домакинството на втория отбор на ФК ЦСКА 1948.

Димитров излезе с обръщение към футболната общественост и привържениците на клуба.

Тежки дни за Миньор (Перник) и след раздялата с Ицо Янев

Тежки дни за Миньор (Перник) и след раздялата с Ицо Янев

"Чуковете" паднаха с 1:4 от ФК ЦСКА 1948

Ето какво каза той:

Приятели,

Обръщам се към всички, които обичат истински Миньор Перник. Един от най-специалните моменти в моя професионален живот бе, когато през януари 2021-ва, след 21 години се завърнах в родния си клуб, приемайки предизвикателството да заема поста на изпълнителен директор.

През цялото това време до този момент работих с цялото си сърце и опитах да предам натрупания в кариерата ми опит. Желанието ми бе да изградим нова и модерна визия на клуба. Вярвам, че постигнахме не малко, а в резултат на усилията на целия екип се случи нещо, което бе отдавна забравено - Миньор отново има национални състезатели и осъществи изходящ трансфер, за което получи трансферна сума.

В тази връзка искам да благодаря за всеотдайността и работата на всички служители от администрацията, спортно-техническия екип, треньорите и футболистите. Благодаря за разбирането и помощта от страна на Община Перник и всички спонсори. Благодаря и поклон пред привържениците на клуба, които подкрепяха безрезервно тима, както в хубавите, така и в трудните моменти.

Кметът на Перник: Атмосферата около Миньор е отровна, Христо Янев постъпи коректно

Кметът на Перник: Атмосферата около Миньор е отровна, Христо Янев постъпи коректно

"В такава среда много малко хора ще искат да работят"

За съжаление сега съм принуден да кажа "Довиждане". Тръгвам си от Миньор с високо вдигната глава и огорчение, че не успяхме да довършим започнатото. Решението ми е продиктувано изцяло от несъгласието ми с факта, че в последните седмици вмешателството на нефутболни хора върху спортно-техническия процес придоби застрашителни размери, а това по никакъв начин не кореспондира с моите принципи и разбирания.

На тези хора искам да кажа, че да си гледал 500 мача не означава, че си играл 500 мача, както и ако си гледал 500 политически дебата по телевизията, това не те прави нито добър футболен експерт, нито добър политик.

За мен бе, както удоволствие, чест и привилегия, така и голяма отговорност да работя в името и за каузата "Миньор" - едно от най-славните и доказали се в годините и футболната ни история имена.

Искам да пожелая много успехи и радостни мигове на отбора. Продължавам да нося родния си отбор в сърцето и да стискам палци.

С уважение:

Велизар Димитров