Христо Янев вече не е треньор на Миньор Перник, съобщиха от клуба. Ръководството прие подадената оставка след 0:0 с Етър. По време на срещата наставникът е бил категоричен в решението си да си тръгне, като мотивът му е бил, че го прави в името на отбора.

"Ръководството, футболистите и служителите в Миньор Перник благодарят на Христо Янев за всеотдайната работа през последните почти 2 години. Той впечатли с професионализма и отдадеността си, като във всеки един момент доказваше, че е отдаден на каузата "Миньор" и бе пример за всички в клуба. Желаем на Янев много здраве и бъдещи успехи", написаха в сайта на Миньор.

В следващите два мача начело на тима ще бъде треньорът от школата на клуба Петър Анестиев. Той ще води "чуковете" в домакинството на дублиращия тим на ФК ЦСКА 1948 на 17 септември от 17:00 часа и при визитата на Локомотив ГО за Купата на България на 21 септември.

"Петър Анестиев е роден на 7 май 1969 година в Перник, като кариерата му до момента преминава изцяло в "жълто-черния" клуб. В треньорския щаб остават досегашните асистенти на Христо Янев - Антон Евтимов, Емил Варадинов и Виктор Райчев", добавиха от клуба.

Ръководството на Миньор (Перник) прие оставката на Христо Янев

Ръководството на Миньор (Перник) прие оставката на Христо Янев

Беше начело на тима почти 2 години

"Мач Телеграф" потърси кмета на Перник Станислав Владимиров, за да коментира събитията в клуба: "Христо Янев сам пожела да си тръгне заради изключително отровната ситуация около клуба, създадена основно от една малка групичка фенове, които проявиха агресия, липса на възпитание и какъвто и да е диалог. В такава среда много малко хора ще искат да работят, той благодари на всички в клуба. Както на футболистите, така и на голяма част от феновете за хубавите изкарани години. Каза, че в тази ситуация той няма как да бъде полезен, защото атмосферата около клуба и на трибуните не беше добра и това влияе на футболистите и на ръководството. Той взе решение за себе си. Мъжка, достойна и коректна постъпка от негова страна. Аз също искам да му благодаря за ползотворната работа, за различния стил и това, което се опитваше да въведе в нашия клуб. За различните методики, шансът който даде на много млади футболисти и всички онези иновативни идеи, които внесе в нашия клуб. За съжаление, този период приключи", сподели той.

"И Андреас Васев си тръгна поради същата причина. Той я сподели в съблекалнята и аз присъствах. Васев заяви, че в тази наистина отровна атмосфера, която се създава от една малка групичка привърженици, той също не може да работи в тази среда и момчето напусна, въпреки че се опитахме да проведем разговор с него. Не съм специалист и не мога да коментирам, защо се е стигнало до слабите резултати. Каквото е зависело от мен като подкрепа и спонсорски договори и от цялото ръководство, ние сме го направили. Не обичам да давам и изразявам мнение по теми, които нямам достатъчната експертиза. Христо Янев имаше предложения през лятото от водещи клубове. Тези отбори са водили разговори включително и с мен. Аз им обясних, че това е дългосрочен проект и сме начертали много дълъг план за развитието на клуба и ДЮШ. Петър Анестиев ще води момчетата в следващите Мачове. Надявам се тима да се стабилизира и да се вдигне духа в съблекалнята и да има по-голяма мотивация. Анестиев е перничанин и силно се надявам всички фенове да го приемат, за да може Миньор да се развива в посоката, която всички желаем. Трудно ми е да коментирам дали може да остане за постоянно. Целите пред отбора са били винаги големи за Миньор. Това е отбор с традиции".