Бившият международен съдия и изпълнителен директор на Пирин - Таско Тасков - е спряган за силния човек в Миньор (Перник), съобщава "Тема Спорт". След като напусна Благоевград, той бе поканен в екипа, ръководещ Локо (Пд), и освен да отговаря за маркетинга, се превърна в един от основните съветници на собственика Адам Сотков по спортните въпроси.

Именно двамата проведоха разговорите с кмета на Перник Станислав Владимиров относно собствеността на Миньор.

Новите собственици ще вкарат 5 човека в УС на клуба, който ще продължи да функционира като дружество с нестопанска цел.

Очаква се Миньор да има и нов спортен директор, който да отговаря за всички спортно-технически въпроси. На този етап се обсъждат няколко имена, а едно от тях е на бившия шеф на чуковете Велизар Димитров. Както е известно, той напусна клуба малко след като оставка подаде старши треньорът Христо Янев. Въпреки това Димитров продължи да помага на жълто-черните. Към този момент обаче все още никой не се е свързал с него. Според информация на "Тема Спорт" новите собственици ще търсят за този пост човек, който познава обстановката в Перник и ще бъде добре приет от феновете.

На този етап поста си ще запази и наставникът Емил Серафимов, но не е изключено впоследствие той да бъде заменен с по-млад специалист, който да успее да изпълни идеите на собствениците за Миньор. По време на разговорите с кмета Владимиров те са заявили желанието си да развиват български футболисти, отборът да играе атакуващ футбол и да се гони промоция в елита. Сред възможните варианти е Владислав Вутов.

Собствениците на Локомотив (Пловдив) взимат властта в Миньор

Собствениците на Локомотив (Пловдив) взимат властта в Миньор

За това намекна преди 2 дни и кметът на града Станислав Владимиров